Insule grecești interesante, unde să faci sport (I)

A venit vara și dacă nu încep iarăși ploile o să fim și convinși de asta :D.

Dar mai e ceva ce putem face ca să ne convingem că a venit: ne facem bagajele și o tulim în Grecia. Țara asta minunată este acum un fel de destinație vedetă în contextul pandemic pe care îl traversăm – la fel cum a devenit și Turcia, aproape luată cu asalt de români în ultima perioadă.

Pentru noi cei care tânjim după sport și natură, Grecia este însă absolut perfectă. Oriunde ajungi, în orice colțișor, dai de plaje minunate, ape turcoaz, munți sau coline, peisaje care-ți taie răsuflarea. Pentru mine Grecia este o stare de spirit, nu o țară. Când pășesc pe meleagurile ei intru instantaneu în vibe de vacanță. Am trecut granița și puf :D, toate problemele mele au dispărut 😊)).

Dar să trecem la subiect: am făcut o mică documentare pentru voi, știu că mulți aveți Grecia ca destinație pentru vara asta și pentru că sunteți și sportivi sigur vă prind bine informațiile despre ce sporturi puteți face pe anumite insule grecești. De la centrele de sporturi nautice din Lefkada, Mykonos, Paros, Rodos, Karpathos, Creta și Riviera Atenei până la scufundări în peșterile marine din Skiathos, Zante și Corfu, în largul coastei Pelionului și până la epavele de pe Santorini sau mountainbike și trekking în insule mai puțin călcate de turiști, cum este Samothraki.

Mai întâi, aici găsiți informații actualizate cu privire la criteriile de intrare și ieșire din Grecia – de ce anume aveți nevoie ca acte, teste, condiții de trecere și așa mai departe: https://www.mae.ro/travel-conditions/3701

Începem cu….

 

Corfu – înot, scufundări, sailing

Dining în Corfu

O destinație destul de populară, insula Corfu își întâmpină turiștii cu plaje cu nisip fin, golfuri și floră luxuriantă iar pe cei mai sportivi dintre ei cu ocazia de a practica diverse sporturi nautice. Pentru scufundări, de exemplu, puteți încerca golfurile din Paleokastritsa, aici apa este mai rece și e perfectă pentru fierbințeala din plin sezon.

Centrul de scufundări Achilleon are locații la Paleokastritsa și Messonghi. Cele mai populare plaje, organizate pentru activități sportive sunt Ipsos, Glyfada, Agios Georgios, Dassia și Messonghi. Gouvia este principalul port din Corfu și principalul punct de plecare pentru aventurile cu barca.

Pentru înot în ape deschise încercați insulele mici din apropierea Corfu, situate la nord-vest: Arhipelagul Diapontia cu insulițele Othoni, Mathraki si Ericoussa.

 

Milos – înot, excursii cu barca, scufundări

explorarea insulei prin înot de anduranță

Sailing in Milos

 

Cu peisajul său vulcanic unic, Milos atrage prin formațiuni stâncoase ciudate și izvoare termale și plaje incredibile. Apele liniștite dintre Milos și insulele învecinate, Kimolos și Polyaigos, formează un habitat unic, perfect pentru navigație și scufundări. Puteți face excursii de o zi cu iahturi sau catamarane locale și nu uitați să vă luați echipamentul de scufundări la voi. Centrul de scufundări Milos efectuează excursii de scufundări în zonă. În orașul port Adamantas puteți face windsurfing și kitesurfing, iar acolo coasta este perfectă pentru explorări cu caiac, canoe sau SUP. Clubul de windsurfing Hang Loose închiriază, de asemenea, plăci pentru SUP.

 

Santorini – caiac de mare

Santorini sea cayac

Cea mai bună opțiune pentru explorare a insulei, făcând și sport, este caiacul de mare, un mijloc de transport care permite mult mai multă flexibilitate decât o barcă. Căutați-i pe băieții de la Santorini Sea Kayaking – ei oferă o expediție de șapte zile pe care vă veți plimba printre insule, ajungând în Naxos, Kato Koufonisi și Ano Koufonisi, precum și Schinousa și Iraklia. Veți campa pe plaje izolate, veți face snorkelling în ape turcoaz și veți explorara pârâuri ascunse.

 

Lemnos – windsurf și kitesurf

Windsurf in Lemnos

Dacă sunteți în căutarea unei insule liniștite, cu o atmosferă autentică, prietenoasă și mult vânt, atunci nu căutați mai departe de Lemnos (numit și Limnos), din nordul Egeei.

Surf Club Keros a pus într-adevăr Lemnos pe hartă pentru windsurferi și kitesurferi, cu atmosfera sa relaxată de plajă tip boutique – cazarea, de exemplu, este în stil glamping, în corturi safari lângă plajă :D. Uite cum arată:

Easy Surf, de pe plaja Keros, oferă, de asemenea, lecții de SUP, windsurfing și kitesurfing.

Activitatea behemotului de vacanță Mark Warner are o stațiune pe insulă, cu schi nautic, wakeboarding și navigație printre activitățile disponibile oaspeților. La fel ca Neilson la Palatul Portomyrina.

 

Samothraki – drumeții, canyoning, mountainbike

canyoning in Samothraki

mtb in Samothraki

O insulă mică și pitorească, neinvadată încă de turismul de masă, Samothraki vă așteaptă să îi luați muntele la pas, în drumeții insolite.

Spun insolite pentru că în Samothraki se fac drumeții către vathre – piscine naturale în care se varsa apele cascadelor – da, există și cascade! :D. Pe insula exista peste 100 de vathre, cele mai cunoscute fiind cele formate de râurile Fonias și Tsivodgiannis, din apropierea localității Therma, și acolo se fac băi răcoritoare în ape incredibil de cristaline.

Insula aceasta este perfectă pentru iubitorii de mișcare, natură și adrenalină, pentru că relieful ei mirific și divers îți permite să faci de la canyoning (parcurgerea canioanelor prin cascade) la surfing, snorkeling, ture cu scuterele submersibile Sea Doo, caiac, alpinism, rafting sau mountain bike.

Din România puteți pleca pentru 7 zile de aventură (canyoning, caiac și explorare) în Samothraki cu băieții de la Green Adventure, merg de mulți ani acolo și cred că au plecări și în iulie și în august, vedeți aici.

 

Revenim și cu episodul 2 😀

Spor la pregătiri pentru vacanță! 😀

Previous Post

Ce fac eu pentru o viață trăită în wellbeing

Next Post

Cicliști profesioniști cu diabet concurează la Turul Ciclist al Sibiului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top