Home Stiri Fundația Olimpică Română a premiat sportivii juniori de la lupte libere din Onești și Berzunți
Fundația Olimpică Română a premiat sportivii juniori de la lupte libere din Onești și Berzunți

Fundația Olimpică Română a premiat sportivii juniori de la lupte libere din Onești și Berzunți

0
Distribuie pe:

Fundația Olimpică Română a premiat săptămâna trecută 39 de sportivi aparținând secției de lupte libere a Clubului Sportiv Municipal Onești, precum și tineri practicanți ai luptelor libere din comuna Berzunți, pentru rezultatele foarte bune obținute la diferite competiții naționale, în decursul anului 2015.

Evenimentul a avut loc la Sala de Lupte a CSM Onești. Copiii s-au putut bucura și de prezența unui magician, a unei prințese și au fost pictați pe față de un artist plastic. Evenimentul a avut loc în contextul în care Fundația Olimpică Română își dorește să contribuie la îmbunătățirea bazei de selecție a sportivilor, identificând și ajutând acele comunități care sunt active, implicate, au rezultate relevante în sport la nivel de juniorat, însă se lovesc de probleme financiare.

A venit Mos Craciun pentru cei mai talentati mici sportivi
A venit Mos Craciun pentru cei mai talentati mici sportivi

Andreea Răducan a înmânat premiile sportivilor juniori, felicitându-i pentru activitate și accentuând importanța studiilor în dezvoltarea lor viitoare. ”Greutățile vieții ne întăresc și ne dau măsura reușitelor. Îi apreciez enorm pe acești tineri care intră în sala de antrenamente lăsând la o parte grijile și concentrându-se pe ceea ce au de făcut. Știm că sunt mulți copii talentați și muncitori în România și sperăm, ca la anul să ajungem și la ei”, a povestit Andreea Răducan, președintele Fundației Olimpice Române.

sportivi lupte libere, CSM Onesti
sportivi lupte libere, CSM Onesti

La eveniment au participat și Ingrid Istrate, director CSM Onești, Alin Grigore, Secretar General al Federației de Lupte Libere, Ștefan Tifan, primarul comunei Berzunți, precum și un susținător al secției de lupte și nu numai, domnul Ion Butucaru.

Ne-am bucurat să fim gazda acestui eveniment. Sportul juvenil are nevoie de susținere, iar Fundația Olimpică Română a reușit să le dea aripi acestor sportivi prin cadourile pregătite special pentru ei. Avem și la CSM Onești mai mulți copii care nu au situații financiare bune acasă, așa că orice ajutor contează pentru ei”,  a declarat Ingrid Istrate, director CSM Onești.

Moș Crăciun Sportiv le-a adus tinerilor mai multe cadouri constând în încalțăminte și îmbracăminte sport oferite de Intersport România, Carrefour i-a îndulcit pe cei mici cu surprize pregătite special pentru ei, iar Brenntag le-a oferit acestora prosoape tehnice pentru antrenamente. Evenimentul nu ar fi fost posibil fără implicarea Allianz – Țiriac, unul dintre partenerii tradiționali ai fundației, care susține în mod activ inițiativele îndreptate către sprijinirea tinerilor sportivi. În plus, angajați ai Allianz – Țiriac s-au alăturat evenimentului, oferind sportivilor care au obținut cele mai bune rezultate premii din partea companiei.

1

Angajamentul Fundației Olimpice Române în regiune este unul de durată. Fundația și-a propus să sprijine în 2016 peste 50 de juniori practicanți ai luptelor libere din comuna Berzunți prin construirea unei săli de sport adecvate. Proiectul se va desfășura cu sprijinul și implicarea comunității, precum și a autorităților locale, iar una dintre componentele esențiale va fi cea de voluntariat.

***

Fundația Olimpică Română este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care susține dezvoltarea tinerilor sportivi, promovează sportul și principiile unei vieți sănătoase și oferă sprijin sportivilor români aflați în situații deosebite de viață.  Spiritul și valorile olimpice reprezintă fundamentul Fundației Olimpice Române. Principalele valori care ghidează fundația, atât în proiectele desfășurate, cât și prin partenerii cu care colaborează sunt respectul, excelența și prietenia.

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *