Home Life & Style Alexandra Stan, artist: “Sportul îmi dă energie și inspirație!”
Alexandra Stan, artist: “Sportul îmi dă energie și inspirație!”

Alexandra Stan, artist: “Sportul îmi dă energie și inspirație!”

0
Distribuie pe:

 

Alexandra Stan

 

Ok, care ar fi legătura dintre muzică și sport? Dar poate mai potrivit ar fi pluralul, căci sunt nenumărate punți între muzică și sport.

 

Acesta este și motivul pentru care am stat de vorbă cu cântăreața Alexandra Stan, una dintre cele mai de succes artiste românce în străinătate. Am întrebat-o despre relația ei cu sportul și despre strategiile pe care le folosește pentru a arăta mereu sharp pe scenă.

 

Roxana Lupu, Adrenallina.ro: Știu că este foarte importantă forma fizică și aspectul pentru un artist. Cât timp dedici pentru tonifiere sau întreținere, în general?

Alexandra Stan: Mi-aș dori câteva ore pe zi, dar nu se întâmplă asta chiar mereu. Dar am diferite activități prin care am grijă de corpul meu, de exemplu fac plimbări pe jos, cu bicicleta, mă dau cu longboardul. Nu există o zi fără să fac mișcare.

 

 

Ce tip de mișcare preferi? Mergi la sală? Faci forță sau mergi și la clase de aerobic? Care este ritualul tău?

Merg cam de 3 ori pe săptămână la sală și mă „lupt” cu aparatele de acolo J. Acum a devenit o obișnuință să îmi iau în bagaje și outfitul sport, cu toate că eu merg să susțin un concert, dar de cele mai multe ori, hotelurile în care stau au și sală de sport și profit de asta să mă mențin în forma.

Ai un antrenor personal sau ai apelat vreodată la unul?

Am lucrat cu Alex Voicu în Constanța, iar acum merg singură sau împreună cu Bogdan, iubitul meu. 🙂

Ai fost dintotdeauna prietenă cu sportul? Cum s-au schimbat lucrurile din acest punct de vedere când ai început să apari în concerte, pe scenă?

Da, mi-a plăcut sportul din copilărie. De la simplul alergat prin fața blocului, până la lecții de balet – am facut 4 ani de balet in copilarie – am fost mereu foarte activă.

Însă în ultimii ani m-am dedicat mai mult sportului. Am început să mă informez mai bine, am aflat ce e necesar pentru corpul și nevoile mele, chiar a devenit un mod de viață. Eu iubesc sportul și ar fi bine ca toată lumea să o facă.

Nu e ceva cool doar pentru social media, cu poze de la sală, ci e o necesitate, îți face BINE, iar eu promovez mișcarea. Trebuie să ne ajutăm și noi corpul și mintea, nu să lăsăm totul pe seama lor.

 

 

Știu că de ceva timp te-ai mutat în Los Angeles. Cum s-au schimbat lucrurile pentru tine, din punct de vedere muzical? Dar din punct de vedere al sportului?

In ultima perioadă am călătorit mult. Am fost în India, Japonia, România, iar Japonia și apoi Los Angeles. Doar ce am făcut abonament la o sală foarte frumoasă și merg des cu bicla aici. E foarte frumos. Culmea, stau chiar lângă Original Muscle Beach :D.

 

Ce pregătești pentru perioada urmatoare din punct de vedere muzical?

Multe, multe. Am filmat recent un nou videoclip în Japonia, la piesa „Favorite Game”, care este soundtrack-ul principal al unui film japonez, „Miko Girl”. Piesa va avea un videoclip atât cu secvențe din film, cât și cu momente cu mine. În plus, am lucrat și la câteva piese în Los Angeles, alături de producători foarte cool, pe val.

Cum te face să te simți sportul?

Vie, liberă, mai ușoară (spiritual vorbind), îmi dă energie și inspirație.

 

 

Poți să împărtășești cu noi cateva obiceiuri alimentare care te mențin bine dispusă și sănătoasă?

Dimineata beau apă pe stomacul gol, apoi mănânc grăsimi și glucide, gen avocado, unt de cocos, pâine prăjită în unt de cocos, miere, ciocolată – uneori mai scap la dulciuri.

Dar eu stiu ca e bine dimineața să consumi carbohidrați, ca să ai energie la sala și să îți iei aportul pentru tot restul zilei. Evit zahărul rafinat, prefer fructe, miere. Beau în timpul nopții multă apă, cam 1 litru, la fel și înainte să mă culc.

De ce sport ți-ar plăcea să te apuci?

Nu să mă apuc că deja îl practic, dar mi-ar plăcea să înot mai des. Eu sunt copilul marii, născută vara, în Constanța, de unde și iubirea mea pentru apă, soare, plajă.

Vezi o legătură între sport și muzică?

Sigur, e vorba despre dedicare în ambele cazuri și ambele te fac sa te simți mai bine.

 

 

Fotografii arhiva personala*

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *