Home Cei mai cool Maratonul oamenilor și al… cailor
Maratonul oamenilor și al… cailor

Maratonul oamenilor și al… cailor

0
Distribuie pe:

Raluca Mihăilă

Un maraton este o competiție în care te întreci cu alți sportivi și cu tine însuți. Adică alți oameni 🙂

Ai auzit de competiția unde oamenii se întrec cu…. caii?! Da, exista așa ceva!

oameni și cai. credit foto: Telegraph.co.uk
oameni și cai.
credit foto: Telegraph.co.uk

În fiecare an, peste 600 de alergători și zeci de cai se întrec într-o competiție de maraton, într-un orășel din Marea Britanie, Llanwrtyd Wells. Evenimentul a luat naștere în 1980, atunci când un proprietar de bar a auzit o discuție în care se dezbătea dacă un om ar putea ține ritmul cu un cal, pe distanță lungă. 🙂

Cursa are aproape distanța unui maraton – 35 de km– dar se întinde pe un teren mult mai dificil – pe dealuri, prin păduri sau terenuri mlăștinoase.

credit foto Walesonline.co.uk
credit foto Walesonline.co.uk

Caii sunt favoriții :D, dar de obicei câștigă la câteva minute sau chiar secunde. Guess what, de două ori în istoria cursei oamenii au ieșit învingători! În 2004, Huw Lobb a devenit primul câștigător uman, reușind să întreacă cel mai apropiat cal cu un avans de 2 minute. A obținut un premiu de 25.000 lire pentru asta.

Premiul se reportează în fiecare an în care câștigă caii. Ei pleacă la 15 minute în urma oamenilor, iar la jumătatea cursei trebuie să treacă printr-un control veterinar – cu rol de verificare.

Vă las cu un minidocumentar interesant despre cursă :):

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *