Andrei Roșu, spre cele 2 ultramaratoane și Cartea Recordurilor

Astăzi, 15 februarie, alergătorul extrem Andrei Roșu a plecat în călătoria în jurul lumii despre care ne vorbea în interviul acordat recent (http://adrenallina.wordpress.com/2012/02/02/andrei-rosu-la-maratonul-din-noua-zeelanda-voi-infrunta-20-de-cutremure-pe-zi/).

Proiectul său, 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente, este pe cale de a se finaliza cu ultimele 2 curse, din Noua Zeelandă și Brazilia, fapt care îl va înscrie în Guiness World Records, drept primul om din lume care a parcurs acest circuit în mai puțin de 2 ani – Fastest time to run marathon and ultra marathon on each continent.

Pe 25 februarie Andrei participă în Noua Zeelandă la un ultramaraton montan de 53 de kilometri și o săptămână mai târziu la un ultramarton de 50 de kilometri în Brazilia, la Rio Grande.

El va încheia astfel un circuit total de 14 curse, pe cele 7 continente ale lumii – America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia, Australasia – Australia, Noua Zeelanda, Oceania – si Antarctica – pe care l-a realizat în 582 de zile. Recordul actual din Cartea Recordurilor la această categorie este de 730, astfel că Andrei Roșu este posibil să reașeze România pe harta recordurilor mondiale.

„Când am început proiectul 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente nu m-am gândit că, într-o bună zi, ar putea deveni un subiect de interes pentru Cartea Recordurilor. Dar, discutând cu diverși maratoniști și ultramaratoniști pe care i-am întâlnit la competițiile extreme din Antarctica, Sahara, Himalaya și altele, am ajuns la concluzia ca inițiativa mea de a alerga pe cele 7 continente ar putea reprezenta o premieră mondială”, a spus Andrei Roșu.

Citiți pe Adrenallina de ce început Andrei Roșu să alerge maratoane extreme și cum i-a schimbat sportul viața:

http://adrenallina.wordpress.com/2012/02/01/andrei-rosu-ca-sa-ajungi-undeva-trebuie-sa-te-vizualizezi-mental-acolo/

Previous Post

Weekend pe pârtie – 2 concursuri de schi/snowboard și un Festival al Zăpezii

Next Post

Schi de tură sau alergare montană la Semimaratonul Piatra Mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top