Alergătorul extrem Andrei Roșu a intrat oficial în Cartea Recordurilor!

Maratonistul Andrei Roșu (35 de ani) aduce un record mondial în România: este omul care a alergat în cea mai scurtă perioadă de timp 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe toate continentele lumii. În mai puțin de 2 ani de zile, Andrei a alergat curse de dificultate extremă, pe distanțe de maraton – 42, 195 km și ultramaraton – peste 50 de km, și și-a îndeplinit unul dintre visele sale, proiectul “7 maratoane și ultramaratoane pe 7 continente”. Astăzi a fost publicată oficial știrea pe site-ul oficial al World Records Academy: http://worldrecordsacademy.org/sports/fastest_time_to_run_marathons_and_ultra_marathons_on_each_continent_Andrei_Rosu_sets_world_record%20_112760.html

Andrei a alergat în deșertul australian (Outback Marathon), în Antarctica (Antarctic Ice Marathon), la temperaturi de minus 40 de grade, în Sahara (Sahara Marathon) la 40 de grade Celsius sau pe muntele Everest (Everest Marathon). Ultimele 2 curse, care l-au adus aproape de această performanță, au fost în Noua Zeelandă și Brazilia, ultima finalizată acum 3 zile, pe 4 martie. Andrei a terminat ultramaratonul din Noua Zeelandă în 7 ore și 49 de minute iar ultramaratonul din Brazilia în 5 ore și 22 de minute.

Toată nebunia cu alergatul a început pentru el acum 2 ani, când a decis să-și schimbe stilul sedentar de viață. Așa că a început să lucreze la el: a devenit mai organizat, și-a scris planuri pe hârtie și programul strict prin care ele se pot realiza. A muncit, s-a trezit la ora 4, a alergat pe frig, s-a dus apoi la serviciu, s-a întors acasă, a anulat lucrurile inutile din viața lui, a petrecut mai mult timp cu familia. A început să gândească altfel și să se simtă altfel. La sfârșitul cursei de la Polul Nord, primul concurs la care s-a înscris, și-a scos tobele pe care le adusese din România și a început să cânte la ele, la -35 de grade, pe un vânt care bătea cu 50 de kilometri la oră, cântecul celor de la Coldplay, “Yellow”.

Citiți mai multe despre Andrei și incredibilele lui aventuri pe blogul său, http://andreirosu.wordpress.com/, și în interviul pe care ni l-a acordat înainte de a pleca spre ultimele 2 ultramaratoane, în care ne spunea: “Ca să ajungi undeva trebuie să te vizualizezi mental acolo” 🙂  http://adrenallina.wordpress.com/2012/02/01/andrei-rosu-ca-sa-ajungi-undeva-trebuie-sa-te-vizualizezi-mental-acolo/ Felicitări, Andrei!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0pm8uDt39wA]

Previous Post

Triatlonistul Alex Diaconu: „Pentru mine visele sunt foarte importante, pentru că îmi dau putere să lupt”

Next Post

Cursă nocturnă de alergare montană și schi la Postăvaru’ Night!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top