Doi români pleacă cu bicicletele spre Mont Blanc!

Marius Roca (28 de ani) și George Moraru (35 de ani) sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru cea mai tare cursă din viața lor, Cicloexpeditia Mont Blanc 2012: băieții pleacă la sfârșitul lunii, pe 28 iunie, spre Chamonix, Franța, cu bicicletele!  25 de zile de expediție, dintre care 4 rezervate ascensiunii vârfului Mont Blanc (4.807 metri) – trekking pe traseul clasic.

George Moraru (stânga) și Marius Roca, într-o tură de pregătire pentru expediția din Franța

În celelalte zile se vor ocupa cu pedalatul de la București la  Slatina – Calafat – Vidin – Belgrad – Zagreb – Rijeka – Trieste – Veneția – Milano – Vale Aosta – Chamonix, și retur Geneva – Lausane – Berna – Zurich – Innsbruck – Salzburg – Viena – Budapesta – Arad – Sibiu – Pitești – București.

Marius Roca este membru al Clubului Alpin Român, anul trecut a urcat pe vârful Aconcagua, la 6.962 de metri, în ca drul Expediției Medicale Românești Aconcagua 2011. Tot anul trecut, Marius a ajuns și pe vârful Goverla, din Ucraina, la 2.061 de metri. Un foarte bun maratonist montan, Marius a participat la concursuri în munții Retezat, Ciucaș, Piatra Craiului.

Mrius Roca

George Moraru tocmai a terminat Half Iron Man Oradea 2012 – 1.900 de metri de înot, 90 de kilometric de bicicletă și 21 de kilometric de alergare, într-un timp de 5 ore și 45 de minute. George a participat și la Semimaratonul Internațional Bucuresti de anul acesta, finalizându-l într-o oră și 36 de minute, a mai fost la Winter TriChallenge Izvorani, Semimaratonul Gerar 2012, Maratonul International Bucuresti (semimaraton), TriChallenge Mamaia 2011 și Maratonul 7500 Bucegi, ediția de anul trecut.

George Moraru

Băieții vor avea un cărucior pentru tranportul echipamentului, iar cursiera lui George va fi echipată cu portbagaje, pentru restul bagajelor de care vor avea nevoie pe drum. Vor înnopta în cort, și pe drum cât și pe Mont Blanc. Cine vrea să îi sprijine în nebunia în care pornesc, este binevenit! Expediția este finanțată din fonduri proprii. Cristian Dulgheru de la Redis Nutriție le va furniza produse Redis – batoane proteice și bauturi izotonice, vitamine și aminoacizi Animal Pak pentru toată durata expediție iar Laura Baciu le sare în ajutor băieților cu geluri energizante și băuturi izotonice High 5.

Ciprian Bălănescu, multiplu campion național la triatlon și duatlon și recordman național la Half Iron Man Oradea 2012, îi va gazdui pe cei doi la întoarcere, în Arad.

Am stat puțin de vorbă cu Marius, să ne povestească puțin despre aventura în care vor pleca în curând. Adrenallina le ține pumnii!

Adrenallina: Cum v-ați pregătit pentru această expediție?

Marius Roca: Am alergat mult, pe plat și scări în parc sau în blocuri cu 10 și 17 etaje, am mers la sala de fitness, pentru că e nevoie să ai trunchiul și paravertebralii foarte bine lucrați, am făcut exerciții de anduranță pentru trunchi. Am mers apoi iarna în ture la munte, am făcut mult trekking.

De ce Mont Blanc, de ce o astfel de călătorie?

Am vrut să fac și în 2012 un vârf din seria Seven Summits, și am ales Mont Blanc pentru că arată bestial în fotografii. Ca să fie totul mai greu, am inclus și bicicleta în traseul acesta – ajungem acolo cu ele, urcăm apoi muntele pe picioare, iar când ne întoarcem ne urcăm din nou pe biciclete.

Marius, în expediția de anul trecut pe Aconcagua

Ce înseamnă cuvântul expediție pentru tine?

Lupta cu mine însumi. Spiritual, fizic. Este apoi faptul că ai timp să reflectezi la multe lucruri din viața ta, poți să te rogi mai mult și să încerci să te regăsești. Totul în jurul tău este magnific, iar natura te ajută să te redescoperi, să devii alt om.

Ai conturat un plan competițional pentru sezonul acesta?

Vreau să ajung pe podiumul maratoanelor montane din România. Nu știu dacă voi reuși anul acesta, dar anul viitor sigur se va întâmpla.

La unul dintre maratoanele montane la care a participat

Cum te-a schimbat sportul?

Complet, din toate punctele de vedere. Am mai multă disciplină, echilibru, răbdare. Acum mă gândesc că nimic nu este imposibil și trăiesc la altă intensitate. Ador să risc.

Previous Post

Half Ironman Oradea, jurnal de cursă (III)

Next Post

8 zile până la prima competiție de triatlon din București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top