Duminica trecută am alergat la Ștafeta The No Project, powered by Bancpost

De ce să te trezești duminică dimineața la ora 7? De ce să te trezești duminică dimineața la ora 7 când afară e cam întuneric și plouă?

Cei care au alergat duminica trecută la Ștafeta de alergare The No Project, powered by Bancpost aveau deja răspunsurile, pentru că am ajuns acolo și i-am văzut. Ploaia se întețise mai tare decât ce vedeam pe geam înainte să îndrăznesc să cobor din pat, iar de luminat se mai luminase puțin, dar foarte puțin, era frig, că mai bătea și vântul, dar când am ajuns în IOR era așa ceva care plutea prin aer; oamenii se întâlneau unii cu alții și se bucurau, stăteau frumos la rând să- și ia pachetul de concurs, numărul și cipul, și erau mulți, foarte mulți, și era o energie care fremăta.

111

That’s my kind of people! m-am gândit, mi-am prins și eu numărul pe tricou cu mâinile tremurând de frig, m-am găsit cu colegii de ștafetă, s-a-ntregit echipa!, și ne-am pus pe tremurat în continuare până la start.

Adina, colegă de ștafetă și de birou, calitate pe care-am întrunit-o toți în echipa Adrenallina de duminică – mai puțin Andrei, că el e coleg 😉 – așadar Adina a fost la prima competiție din viața ei, și a alergat în ciuda faptului că era super obosită și că avea dureri la șold. Selda a fost în elementul ei și a scos un timp chiar bun, cel mai bun dintre timpii noștri, deși n-a mai alergat de ceva vreme și nici nu-și revenise prea bine dintr-o răceală sâcâitoare. Andrei îmi arătase la birou niște timpi de alergare pe telefonul lui, ca să îmi spună cu ocazia asta că nu e chiar printre cei mai rapizi pe distanța pe 3 kilometri. Dar în concurs a scos mult mai bine decât ce mi-a arătat acolo. Eu nu mai alergasem o tură de ceva, orice, de vreo 2 luni și am fost în concurs fără suflu și cu niciun ritm de respirație dar având în vedere că nu excelez la alergare, probabil a fost totuși nu extrem de dezastruos.

Echipa ADRENALLINA, inainte de start

Echipa ADRENALLINA, inainte de start

A fost incredibil să vezi peste 400 de oameni entuziaști pe o vreme câinoasă, fericiți să-și aștepte colegii de ștafetă și apoi să alerge prin ploaie. Faptul că această competiție a stat sub semnul unei cauze a fost și mai frumos.

Run4Freedom, eveniment din seria The No Project, a fost organizat cu scopul de a crește nivelul de conștientizare asupra  unui fenomen destul de puțin cunoscut, traficul de persoane. O industrie de miliarde de euro, ridicată pe suferință și pe încălcarea drepturilor fundamentale ale oamenilor: aproximativ 27 de milioane de oameni, inclusiv bătrâni și copii, sunt suspuși la abuzuri îngrozitoare: cerșetorie, prostituție, donare forțată de organe, exploatare prin muncă și sclavagism.

Scopul campaniei este acela de a informa,  inspira și motiva tinerii să acționeze proactiv împotriva sclaviei moderne, punându-și la dispoziție talentul, pasiunea și energia pentru a informa asupra acestor abuzuri.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0pe4LxeIgt8]

Previous Post

Calatorie in Patagonia. “Daca tot ajungi in America de Sud, ia-ti o luna de concediu. E un taram grandios”

Next Post

Ștefania Ion, campioană națională de triatlon: ‘’De Sărbători nu întrerup antrenamentul. O săptămână de pauză se simte’’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top