Paul Dicu a plecat să alerge cea mai dură cursă de anduranţă, Marathon des Sables

Paul Dicu se pregăteşte pentru a patra oară să ia startul uneia dintre cele mai grele şi spectaculoase curse de anduranţă ale lumii- Marathon des Sables 250 de kilometri de alergare în deşertul Sahara.

Pentru al treilea an la rând, Paul susţine Asociaţia Inima Copiilor, pentru a strânge bani pentru copiii bolnavi de inimă. O putem face şi noi, alergând în pas cu Paul, între 6 şi 12 aprilie!

dicuu

 

Oricine poate fi alături de el alergând atât cât vrea sau poate, oriunde: în pădure, în parc, pe bandă. După alergare, trebuie să trimită un email mail la paul@inpascupaul.ro cu numele, vârsta, distanţa cu care contribuie şi locul în care a alergat, fotografii, screenshot-uri cu traseul.

Fiecare pas facut “in pas cu Paul” e un ajutor pentru copiii de la Marie Curie: ING Asigurari de Viaţă va răsplăti fiecare kilometru adunat astfel cu o donaţie de 2 Euro către Inima Copiilor. În total, compania pune la bătaie 20.000 de Euro.

De asemenea, în luna aprilie, un SMS trimis la 8861 înseamnă o donaţie de 2 Euro pentru aceeaşi cauză (8861 e un numar valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone). Nu se percepe TVA.

Faimosul Marathon des Sables are loc anul acesta între 6 şi 12 aprilie, în deşertul marocan. În cele şase zile cât durează concursul, alergătorii poartă în spate rucsacul cu tot ce le este necesar – kitul de supravieţuire, hainele şi mâncarea pentru toată săptămâna – o greutate de aproximativ 11 kilograme. Organizatorii oferă doar apă, adăpost în corturi berbere (sacul de dormit şi salteaua izopren) şi, la nevoie, asistenţă medicală.

diocuuu

dicuuu

Distanta totală a cursei variază de la an la an iar programul şi traseul fiecărei etape sunt secrete până în dimineaţa cursei. Cei 250 de kilometri sunt împărţiţi în 6 etape cu lungimi de la 15 la 40 de kilometri iar cea mai lungă etapă are peste 80 de kilometri.

În luna aprilie, un SMS trimis la 8861 înseamnă o donaţie de 2 Euro (8861 e un numar valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone). Nu se percepe TVA.

 

Previous Post

INTRA IN CONCURS: invitatie gratuita la Old Town Race, alergare in Centrul Vechi al Capitalei

Next Post

Ştefania Ion: „Poţi să fii pregătit din punct de vedere fizic dar psihic să nu poţi duce cursa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top