Ultramaratonul 100 for Children, dedicat copiilor din centrul social ProVita – Valea Plopului

Sâmbătă, 31 mai, peste 40 de maratoniști și ultramaratoniști amatori vor uni în alergare, în mod simbolic, Bucureștiul de Valea Plopului, pe o distanță de 100 de kilometri.

Ultramaratonul “100 for Children” este un eveniment caritabil și are ca scop strângerea de fonduri pentru finalizarea construcției unui centru social în Vălenii de Munte, începută de Asociația ProVita anul trecut. Acest centru va facilita copiilor din comunitatea de la Valea Plopului accesul la continuarea studiilor liceale în Vălenii de Munte.

 

Daniel Mereuţă, iniţiatorul proiectului

Daniel Mereuţă, iniţiatorul proiectului

Evenimentul este non-competitiv, sigura limită fiind aceea de a parcurge întreaga distanță de 100 de kilometri în 12 ore. Se poate alerga individual şi în ştafetă de câte doi sau cinci alergători.

Fondurile se strâng prin intermediul platformei de fundraising galantom.ro, fiecare participant având o pagină personală pe care o promovează în rețelele sociale pentru a strâge fonduri prin donații online. Suma strânsă până în prezent de cei 40 de participanți este de 18.700 RON.

100-for-children-square

10416955_615676928528429_1958359356_n
Iniţiatorul acestui proiect caritabil este Daniel Mereuţă, el numărându-se şi printre ultramaratoniştii care vor alerga 100 de kilometri.

Suntem de părere că întotdeauna poți face mai mult pentru comunitate şi mai ales pentru copiii mai puţini norocoşi, care au nevoie de ajutor pentru o viaţă mai bună. Pe 1 Iunie este Ziua Internaţională a Copilului şi ne-am gândit să atragem atenţia asupră greutăților cu care se confruntă copiii orfani şi abandonaţi.Şi pentru că ne place să alergăm, ne-am gândit să îi vizităm la ei acasă, în alergare, ca să le arătăm că sunt importanti şi că merită orice efort din partea noastră, pentru şansa unui viitor mai bun!”, spune Daniel Mereuţă.

Îi cunosc acești copii de mult timp și îi văd crescând sub ochii mei. Copiii de la ProVita Valea Plopului sunt copiii mei de suflet! I-am susținut de fiecare dată când am avut ocazia și sunt bucuros că s-a iviti oportunitatea să îi ajut din nou prin intermediul acestui eveniment, alături de bunul meu prieten, Alfons Groenendijk”, a completat George Ogăraru.

Proiectul “100 for Children” nu este doar despre alergare, ci şi despre compasiune, implicare și conştientizarea realităţilor cu care se confruntă aceşti copii, de aceea, după ce cursa se va termina, toţi participanţii la ultramaraton vor petrece ziua cu copiii din Valea Plopului la un foc de tabără, bucurându-se împreună de ziua lor, 1 iunie.

Alte detalii despre eveniment şi programul evenimentului se regăsesc la http://100forchildren.ro/eveniment

 

Previous Post

Interviu Tudor Vlad, alias Dudu, Fără Asfalt: „Noi am început să organizăm triatlon când în România nu exista cerere aproape deloc”

Next Post

Dezbatere Adrenallina: Ce facem cu sportul în şcoli?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top