Ultima săptămână de înscrieri pentru “Cu bicicleta la mare 2015”

“Cu Bicicleta la Mare 2015” presupune parcurgerea distanței de 300 de km dintre București și Năvodari în două zile: 25 și 26 aprilie. Aventura este o expediție și o tradiție în același timp, începută în 2007 de Lucian Mîndruță, împreună cu un prieten, Cristi. Niciunul nu mai făcuse un drum atât de lung, așa că a fost cu emoții prima oară. Dar au făcut-o pentru că și-au dorit să demonstreze că amatorii, cu ceva antrenament, pot ajunge la mare de 1 Mai cu bicicleta.

cu bicla

De atunci mii de oameni ne-au întovărășit în această expediție anuală. Nu e o cursă. E mai degrabă un exercițiu de solidaritate în depășirea propriilor limite. Un marș. Unul de amatori. Nu acceptăm concursuri și eroisme, pentru că toată lumea trebuie să ajungă întreagă și, pe cât posibil, fericită, spune Lucian Mîndruță..

Data limită când se mai pot face înscrieri pentru evenimentul din acest an, pe pagina www.cubicicletalamare.com , este 17 aprilie.

Pedalăm în coloană, 1-2 persoane în lățime, sa nu încurcăm traficul, cam un kilometru și ceva în lungime. Suntem însoțiți în permanență de echipaje de poliție, avem mașini de asistență în față și în spate. Avem Salvare și un număr de urgență la care puteți suna oricand. Un autocar și un tir în spatele coloanei, în care se urcă cei mai obosiți. Există și o mașină de service pentru biciclete, care rezolvă majoritatea problemelor tehnice.

Anul trecut am fost mai bine de 450 de oameni la start. Ce fel de oameni? De tot felul. Cicliști de 25 de ani care fac 5.000 km pe lună. Veterani de 75, care se țin după mașini în timpul liber, pe drumul spre Giurgiu, adaugă Lucian Mîndruță.

Taxa de participare este de 290 lei/persoana si conține pachetul cu produse de la sponsori, o noapte de cazare în Amara cu cină și mic dejun, transportul de întoarcere în București cu autocare și camioane pentru biciclete, asistența tehnică și puncte de alimentare pe traseu.

macheta-CBLM-2015

Previous Post

Drumul spre Paris. Jurnal (VIII): Trei zile până la start

Next Post

Laura Martin: Alergarea e foarte specială pentru mine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top