Brașovul a bătut în weekend ritmul unui maraton internațional

Cei 1.200 de participanți, adulți și copii, participanți la prima ediție a maratonului s-au bucurat de un peisaj de vis, de energie din partea antrenorilor de fitness și a trupei de percuție Super Chill, de trasee pentru toate vârstele și puterile și de premii din partea organizatorilor.

brasov

După ce Piaţa Sfatului şi-a primit participanţii a început şi sesiunea de încălzire. Oana Solomon și Dada Iliescu i-au pus in mişcare pe alergători, după care trupa Super Chill i-a făcut pe concurenți să tropăie de nerbădare, în ritmul tobelor. La start s-au aliniat sportivi de diverse vârste, care au parcurs distanțe la alegere: maraton – 42 km, ștafetă, semimaraton – 21 km, cursa de 10 km și de 5 km.

Printre participanți s-au aflat sportivi din România, Moldova, Ungaria şi Bulgaria. Vitalie Gheorghiță din Chișinău a câștigat proba de maraton, cu timpul de 02:26:44, find urmat de Ştefan Daniel Lupulescu – 02:31:34 şi Igor Timbalari – 02:42:14. Iulia Găinariu a dominat podiumul la feminin cu timpul de 03:01:39, pe locul doi a venit Maria Magdalena Veliscu, iar pe trei Botezan Mihaela Maria. La semimaraton masculin s-a impus Maxim Răileanu cu timpul de 01:09:36 , iar la feminin Adela Paulina Băltoi – 01:23:42.

De un alt fel de aniversare au beneficiat Ilie Roșu, cel care a marcat al 122-lea maraton al său și care a purtat în cursă steagul României și pe cel al Uniunii Europene, Victor Ilie, omul care a alergat la Brașov la al 200-lea maraton din viață şi Liviu Bica, care a aniversat al 100-lea maraton din carieră. Cei trei veterani au fost premiați de Valeriu Tomescu, ambasadorului evenimentului, cel mai titrat antrenor de maraton din România și unul dintre cei mai importanți din lume.

Evenimentul organizat de Asociația Șapte Scări, în parteneriat cu Primăria Brașov și susținut de Telekom România și Dolce Sport, a avut și o componentă caritabilă. Prin intermediul Fundației Telekom Romania, taxele strânse la cursa de 5 km, dar și 10% din valoarea taxei la probele competitive (maraton, ștafetă, semimaraton și 10 km), vor fi donate copiilor cu autism, beneficiarii Asociaţiei “Copiii de Cristal”.

Toată lumea a alergat la Maratonul Internațional Brașov. Pentru tinerii cu nevoi speciale a fost organizată o alergare scurtă, iar copiii au alergat pe categorii de vârstă. Cu toții s-au bucurat de surprizele partenerilor, iar cei mai rapizi alergători au fost premiaţi în bani. Fondul total de premiere – cash – a fost de 13.200 Lei.

Maratonul a beneficiat de ajutorul acordat de sute de voluntari care au oferit sprijin logistic în organizarea refresh point-urilor și în îndrumarea concurenților pe traseu.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul partenerilor Telekom Romania, Dolce Sport, Primăria Municipiului Braşov, Herbalife, Running Shop, Carrefour Brasov, HTC, S-Karp, Paradisul Acvatic şi Coresi Mall Braşov.

Previous Post

Recuperare medicală sportivă – un concept nou de terapie prin sport

Next Post

Triatlon în vremea caniculei. Câteva sfaturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top