Robert Cadar: Dacă ar fi să recomand ceva din experiența mea, aș spune că mereu trebuie să-ți asculți organismul

sportiv invitat

Am început să fac sport dupa ce am participat cu colegii de la job la o competitie de alergare montana.

Îmi amintesc că la început toata lumea m-a descurajat, nu mi-au dat nicio  șansă, asta pentru ca aveau 2 motive bune, nu alergasem niciodata mai mult de 2-3 km si eram diagnosticat recent cu o boala autoimuna care imi distruge sistemul osos. Probabil asta a fost si motivația mea, sa le arat tuturor ce inseamna sa ai vointa, ce inseamna sa lupti.

Prima mea competiție a fost, cum spuneam mai sus, chiar Maratonul Piatra Craiului. Un fel de botez, îmi amintesc că până și Andrei Roșu a încercat să ma ajute cu un plan de alergare, însă când i-am spus că alergasem doar 6 km, iar competiția este peste 2 săptămâni, mi-a sugerat să nu particip încă.

Daca m-aș pune în locul lui cred că as face acelasi lucru, nu știam în ce m-am băgat, a fost dureros, dar frumos tare, daca aș da timpul înapoi l-aș face din nou J.

Antrenamentele mele au început exact acum un an, odată cu un tratament medical pentru întărirea sistemului muscular și osos, am urmat un plan de antrenament strict pentru 21 km. După participarea la câteva crosuri am alergat în vara lui 2015 la primul meu semimaraton.

Sportul meu preferat este alergatul pentru că după fiecare alergare mă simt excelent.

Ce mai pregnantă amintire dintr-o cursă este emoția si bucuria de la primul concurs de alergare la care am participat, Maratonul Piatra Craiului 2014.

Competiția mea preferată este momentan  Maratonul Piatra Craiului, însă anul acesta am multe competiții in program și să vedem dacă găsesc ceva mai frumos J.

Cel mai mândru sunt de faptul că am reușit să alerg distanțe mai mari de 20-30 km, chiar dacă boala autoimună persistă și voi trăi cu ea toată viața.

Prietenii mei spun că sunt un luptător.

foto arhiva personala

foto arhiva personala

Am aflat despre mine că iubesc mișcarea, iar alergatul a devenit o relaxare!

Sportul mă face să mă simt invicibil.

Uneori, mi se întâmplă să ma lupt cu mine pentru a ieși din casă și a mă ține de antrenamente, dar indiferent de vremea de afară mereu ies învingător!

Robert Cadar

Obiectivul meu în 2016 este participarea la cât mai multe competiții de alergare, în special montane și alergarea a 2016 km în total. Deja am trecut de 500 km!

Dacă ar fi să recomand ceva din experiența mea, aș spune că mereu trebuie să-ți asculți organismul, iar dacă ai intrebări la care nu ai răspunsuri, dar cunoști persoane din jurul tău care au răspunsurile, ar fi bine să ceri aceste răspunsuri, îți vor prinde bine!

n.r. Pe Robert îl puteți citi pe blogul său de sport, 36fit.com.

foto arhiva personala

foto arhiva personala

Previous Post

Se dă startul Road Grand Tour 2016!

Next Post

Carmen Albișteanu: E inspirațional să ne depașim limitele, dar ritmul in care o facem e bine să ne fie pe măsură

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top