Andreea Archip: Să alergi înseamnă să reduci ritmul năucitor spre nicăieri și să te îndrepți spre tine

*Spre primul meu semimaraton este un proiect Adrenallina,energizat” de Sloop, prin care 4 oameni obișnuiți, cu joburi full time și fără un background sportiv, învață să alerge: pornesc de la 0 kilometri și tind către cei 21 de km ai unui semimaraton! Acest moment este acum foarte aproape: duminica asta, pe 15 mai, Ana, Bogdan, Andreea și Narcis vor alerga la OMV Petrom Bucharest Half Marathon! Au fost pentru ei câteva luni de antrenamente, în care au experimentat sentimente de stări, au învățat lucruri despre ei, despre corpul și mintea lor, iar duminică au test :). Emoții au cu toții, și ne povestesc fiecare în parte cum a fost și încă este această călătorie pentru ei. Astăzi, jurnalul emoțiilor #oneweektogo este semnat de Andreea Archip.

Andreea, la antrenamente

Andreea, la antrenamente

Tic tac, tic tac. 7 zile. Și în ziua a șaptea, când e rânduit să te odihnești, eu voi alerga. Primul semimaraton din viața mea e atât de aprope că îmi vine să fug de el, pur și simplu! În tot acest timp am învățat ce înseamnă să ai kilometri în picioare… și în brațe… și în creier… Am alergat mâncând aleile din Parcul Titan de am învățat fiecare copac.

Asta a însemnat de fapt să întețesc ritmul vieții mele active dinainte. Să învăț să îmi ascult corpul, să îl strunesc și să realizez că în realitate, oricine poate ajunge să alerge 5-10-15 kilometri, cu ceva hotărâre.

Am învățat că faza cu nu am timp nu se pune. Nu mai există oameni neocupați, cu mult timp liber sau pur și simplu nu mi-a fost dat mie să-i întâlnesc. În lumea asta galopantă, să alergi înseamnă de fapt să reduci ritmul năucitor spre nicăieri și să te îndrepți spre tine.

Cei mai mulți așteaptă victoria, de orice fel, ca să le mulțumească părinților, profesorilor și tot așa. Eu fur startul de data asta: Mulțumesc, Roxana Lupu, că m-ai forțat să trăiesc experiența asta. Cele mai tari antrenamente au fost cele făcute împreune, cu glume și văicăreli, cu Sloop și bucăți… 🙂 Cei care nu știu ce sunt alea „bucățile”, rezum: sunt Iadul antrenamentelor. Dar atât de descătușante! 🙂

Începe numărătoarea inversă până la 21 de kilometri. Și cresc si emoțiile… Hai, Echipa Adrenallina!!! Sper să supraviețuiesc ca să vă povestesc cum a fost! 😀

Mulțumim Sloop pentru hidratarea de la antrenamente! Sloop e suc natural de fructe fără zahăr adăugat, fără conservanți, coloranți, aditivi. I se spune smuti, și este o adaptare simpatică a lui smoothie, care păstrează  conservate toate calitățile nutritive ale fructelor.
primul antrenament impreuna #spreprimulsemimaraton

primul antrenament impreuna #spreprimulsemimaraton

 

Previous Post

O săptămână până la primul semi. Ana Jităriță: descoperirea alergării a fost un act eliberator

Next Post

Cornelius Constandan: Alergarea m-a scăpat de un anturaj nociv și de vicii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top