Exclusiv. Alessandro Oliveri, master trainer internațional în fitness: “Sportul îmi dă tinerețe!”

Alessandro este unul dintre master trainerii de top ai lumii, autor al unor programe de fitness innovative și organizator al uneia dintre cele mai mari Convenții din domeniu în Italia.

În aprilie, Alessandro va fi prezent la București, la Convenția Internaţională de Fitness organizată de Fitness Scandinavia în perioada 22-23 aprilie, și va împărtăși din experiența lui de peste 14 ani în fitness.

În cadrul Convenției, Alessandro Oliveri va susţine clase precum Step’n Action, Function-ale sau Fusion.

Am vorbit cu Alessandro într-un interviu exclusiv Adrenallina despre dragostea lui pentru meseria asta, care este mai mult decât atât – este însăși viața lui.

 

(c) arhiva personala

 

Adrenallina.ro: Te rog, spune-ne, cum a început legătura ta cu fitness-ul?

Alessandro Oliveri: Ok… Totul a început cu atât de mult timp în urmă… dar te rog nu spune nimănui vârsta mea! :))

Am început lucrul în sala de fitness cu mai mult de 22 de ani în urmă. Am început să practic sport, mai exact volei, atunci când aveam 12 ani…

Am intrat în sala de fitness pentru a-mi lucra corpul pentru volei și când am intrat acolo când am văzut o mulțime de oameni distrându-se, cu muzica dată tare. Așa că mi-am spus, de ce nu? Și am intrat şi eu în joc, dar a fost un mare dezastru.  🙂 Făceam lucrurile exact invers de cum făcea toată lumea.

Dar m-am îndrăgostit de asta și după doar 4 luni am devenit instructor de fitness.

Ai fost întotdeauna în formă şi interesat de sport?

Da, am început să practic sportul din copilărie… Aveam doar 12 ani când am început şi am continuat până la 20 de ani. La 18 ani am intrat la Universitatea de Sport din Palermo (Italia), pe care am terminat-o cu notă maximă.

Cum ţi-a schimbat viaţa fitnessul?

Nu cred că mi-a schimbat viaţa… fitnessul este viaţa mea! Este meseria mea, pasiunea mea, un stil de viaţă. Este totul… Și sunt atât de bucuros şi mă simt atât de norocos că fac în fiecare zi ceea ce îmi place!

Ai propriul studio de fitness în Palermo, Italia. De asemenea, eşti organizatorul celei mai mari Convenţii de Fitness din Italia, One Fitness Convention. A fost greu să-ţi îndeplineşti visurile? Acesta este rezultatul viziunii tale, de aceea mă întreb cât de dificil a fost să ajungi aici.

Această informaţie era corecta… până acum un an.:)  Acum am vândut studioul, desi încă lucrez acolo ca director de fitness. Şi da, organizez Convenţia Internaţională în Palermo.

Ştii… uneori e prea mult şi am ales să am mai mult timp liber pentru mine, pentru prieteni, familie… Apropo… da, este visul oricărui antrenor să aibă propriul studio de fitness, dar, crede-mă, nu este uşor să urmăreşti fiecare detaliu administrativ, logistic…

Ce îţi oferă sportul? Care este împlinirea spirituală?

Un singur cuvânt: TINEREŢE!! Mă simt ca la 28 de ani şi cred că la fel mă voi simţi cât timp voi mai fi pe această lume!

Ce este abordarea holistică a fitnessului, în viziunea ta?

Spre exemplu, un exemplu de abordare holistică este să aduci în fitness elemente din diverse tipuri de mișcare și să le adaptezi.

Pilates şi yoga îţi oferă diferite perspective ale fitnessului iar ceea ce fac eu este o versiune a lor într-o manieră fitness… doar că mai dificilă.

 

(c) arhiva personala

 

Care este trendul actual în fitness?

Ooooo, în fiecare an apare ceva nou.. la un moment dat zumba, apoi pilates, yoga, iar acum cross fit, cred! Ce cred despre asta? Trebuie să le practicăm pe toate: zumba pentru distracţie, pilates şi yoga pentru trup şi suflet şi cross fit pentru a construi muşchii. Fitnessul e ca în viaţă – nu contează ce faci, ci cum faci!

Te aşteptăm la Bucureşti, la Convenţia Internaţională de Fitness. Eşti creatorul mai multor programe de fitness – este unul de care eşti cel mai ataşat?

Da, sunt bucuros să fiu în Bucureşti, pentru că acesta este unul dintre evenimentele mele favorite din Europa. Organizarea, locaţia, oamenii… wow… totul este perfect!!!

În acest an, voi veni cu trei programe diferite: total body workout, step şi fusion. Cel din urmă este programul meu personal de fitness în care combin elemente de pilates şi yoga cu mişcări din antrenamentele funcționale.

Şi sper să vin şi la anul cu noul şi revoluţionarul meu program de fitness, QUBO!

Nota noastră: QUBO este un echipament revoluționar de fitness care se folosește în special în grupuri de antrenamente mai mici; cele două programe semnate de Alessandro se bazează pe echilibru și funcționalitate. Iată un exemplu video:

 

Care sunt planurile tale în materie de fitness şi în cariera ta artistică?

Planuri? Mmm… Trăiesc cu pasiune zi de zi pentru că iubesc ceea ce fac şi vreau să simt fiecare moment. Viitorul depinde de multe aspecte, dar, cu siguranţă, voi fi mereu prin preajmă, vorbind despre noutăţile din fitness, lifestyle and wellness. 🙂

 

Despre Convenția Internațională de Fitness de la București:

Programul complet al Convenției se regăseşte pe pagina oficială a Fitness Scandinavia School, organizator al evenimentului.

Cei interesaţi de programele Convenției Internaționale de Fitness se pot programa accesând secțiunea înregistrare, unde pot bifa cursurile de interes.

Noutăţile pot fi urmărite și pe pagina de Facebook a evenimentului – Convenția Internațională Scandinavia Fitness .

Previous Post

Câștigă 2 invitații la cursa cu obstacole Asaltul Lupilor!

Next Post

Exclusiv. Sasha Oshkin, master trainer internațional în fitness: “Fitnessul cu dans este mai profund!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top