Unde te cazezi în Covasna? Top 3 recomandări

Încă o mică nestemată turistică din România ce suferă din lipsa unei comunicări adecvate, județul Covasna are din plin cu ce să te intampine într-o vacanță.

Este mult de lucru acolo în ceea ce privește infrastructura – adică drumurile, în mare parte destul de proaste – și diversificarea serviciilor turistice – pensiuni, hoteluri, spa-uri, trasee și programe turistice…

Dar ceea ce are de oferit zona asta este unic: munți și păduri pe mai mult de jumătate din suprafața județului (Baraolt, Harghita, Bodoc, Nemira), un aer  puternic ionizat negativ – clasat ca fiind aproape cel mai curat și pur din România, tradiții și meșteșuguri, izvoare de ape minerale, mofete, unice în Europa (n.r. emanație de bioxid de carbon care străbate prin crăpăturile scoarței terestre, foarte benefice în terapeutica bolilor pulmonare, reumatice și ale circulației sângelui, conținând în principal dioxid de carbon).

Poate că asociați județul Covasna cu o vacanță statică, mai mult în direcția de băi termale, tratamente balneo…  Da, știu, este una dintre prejudecățile asociate acestei zone. Dar poți să îți customizezi o vacanță de explorare, cu mult sport și mișcare, dar și cu odihnă.

Am pregătit pentru voi câteva sugestii de cazare în zonă, și revin și cu alte povesti faine ale tinutului.

 

  1. Așadar, primul în top este hotel Clermont, 4 stele

 

Situat în orașul Covasna, central, are o paletă largă de servicii: piscină generoasă (:D încep cu asta pentru că a devenit primul lucru care contează pentru mine atunci când caut o cazare bună), tratament balnear, cure antistres și relaxare, mâncare foarte bună – am testat, nu vorbesc din cărți :). Am găsit aici o ofertă foarte faină pe tratamente faciale și estetică, nici în București nu am găsit combinații exotice precum alge maronii și micronizate, și lotus, nămol curativ – indicat și pentru leziuni/accidentări sportive!

Apropos, hotelul este și Centru de Sănătate, astfel că poți veni aici pentru tratarea anumitor afecțiuni, precum: cele reumatice, boli endocrine, spondiloze, diabet, obezitate, unele afecțiuni ale sistemului nervos.

Ce poți să mai faci la Clermont: să joci bowling, biliard și tenis de masă – asta indoor, iar pentru activități outdoor- mountainbike (yes! :D), fotbal, tenis de câmp, baschet (au teren cu nocturnă), drumeții, plimbări cu mocănița (e nevoie să rezervi la ei din timp) dar și tiroliana și tir cu arcul).

De menționat neapărat secția de hidroterapie, cu căzi pentru băi galvanice și aparatură pentru aerosoli, aromohidroterapie, electroterapie, băi cu ape carbogazoase, mofeta naturală (!).

 

2. Balvanyos Resort, 4 stele

Grand Hotel Balvanyos este situat între Băile Tușnad și Târgu Secuiesc, într-o localitate pitită între munți și înconjurată de păduri – Balvanyos.

Un estetic deosebit al locului și un centru spa spectaculos, ce se întinde pe mai mult de 2000 de metri pătrați, cu 7 piscine, 3 saune, o baie de aburi și o cameră de sare.

 

 

Serviciile de masaj şi terapiile sunt disponibile la un cost suplimentar, dar toate celelalte beneficii de la spa sunt incluse în prețul de cazare.

Este și sală fitness pentru cei mai activi dintre voi iar camerele sunt mobilate în stil modern şi au vedere panoramică la Masivul Ciomatu.

 

 

3. Saciova Hills – Noble Retreat

 

Mi-a plăcut că ajungi la Saciova Hills pe un drum de pământ, îngust, în pustietate, și ai sentimentul ăla de “în the middle of nowhere”. Este o pensiune exact cum îi spune și numele, nobilă, și totul respiră aristocrație acolo. Da, inclusiv estetică de interior, meniul, cu preparate exclusiviste și exotice, vanatoresti și da, inclusiv prețurile.

Panorama este minunată: din deal privești pădurile Harghitei și Covasnei. Asta dacă nu te fură focul din șemineul din living sau … preparatele servite aici. Cam așa a arătat meniul pe care l-am devorat noi când am fost acolo.

 

 

Inițial, locația a fost cu circuit închis, mai ales pentru turiști străini, dar recent au decis să o deschidă publicului larg – atât doar că se concentrează mai mult pe grup/grupuri.

Ce e spectaculos la Saciova este rezervația de animale sălbatice, la care turiștii pot avea acces, la cerere. Mai exact, te apropii de porci mistreți și cerbi și căprioare… pentru că sunt obișnuite cu oamenii și vin la masă, fiind hrănite de două ori pe zi. Partea înfiorătoare este că aceste animăluțe sunt destinate și partidelor de vânătoare, la cerere…

 

 

Ca să trecem la partea mai veselă a lucrurilor, poți face și alte lucruri pe aici, fără să ucizi animăluțe: plimbări cu trăsura, plimbare pe domeniul cu animale sălbatice  – cerbi carpatini, cerbi lopătari, căprioare, mistreţi, mufloni, ture foto safari sau foc de tabără.

 

Vine cineva acuși pe 14 februarie, încărcat cu inimi și arcuri :D, decât  cheltuiți banii pe bijuterii și cine exorbitanteluați 2 zile departe de orașîn liniștea asta incredibilă din această zonă. 🙂 O sa merite.

 

*Material parte din campania #Vizitează Covasna #Ținutul Conacelor, o inițiativa a Asociaţiei pentru dezvoltarea turismului în judeţul Covasna şi a Asociaţiei Travel Focus.

 

Previous Post

Rezervă-ți locul la Maratonul Olteniei 2018!

Next Post

Centru nou pentru sportivii de performanță

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top