Centru nou pentru sportivii de performanță

 

Acumen Sport România, primul centru de conștientizare și antrenament mental, fizic, cognitiv, senzorial, vizual de înaltă performanță dedicat sportivilor din Romania, s-a deschis oficial.

La evenimentul au fost prezenți personalități din lumea sportului: reprezentanti ai echipei Acumen Argentina, reprezentanți ai federațiilor sportive,  E.S. dl. Felipe Alvarez de Toledo, Ambasadorul Republicii Argentina în România, dar și membri ai cluburilor sportive.

Metoda Acumen ajută sportivul să conștientizeze importanța stabilirii unor obiective concrete și îl conduce spre atingerea și depășirea acestor obiective prin antrenamente interactive.

Acumen Sport România este o franciză a Acumen Argentina, primul centru din America de Sud fiind deschis în anul 2006.

Orice sportiv primește la echipa de club, echipa națională sau individual antrenamentul tehnic și tactic de care are nevoie. Noi, la Acumen, ajutăm sportivul să gândească mai mult atunci când este în teren, cu ajutorul antrenamentelor senzoriale, cognitive, mentale și fizice.

De exemplu, pe partea de senzorial avem exerciții pentru dezvoltarea vederii periferice. La fel, pe partea antrenamentelor congnitive, avem exerciții care cresc viteza și eficienta în luarea deciziilor, antrenează atenția și memoria, cresc precizia. Antrenamentul cognitiv reprezinta introducerea unor stimuli – auditivi, vizuali, tactili, la care sportivul reacționează cu rapiditate maximă”, a declarat Fernando Fossati, General Manager Acumen Argentina.

 

 

În cei peste 12 ani de activitate, în centrele Acumen Argentina s-au antrenat zeci de sportivi de performanță, printre care Radamel Falcao (fotbal), Teófilo Gutiérrez (fotbal), Guillermo Coria (tenis), Mauro Giallombardo (automobilism), Jose Acasuso (tenis), Luciana Aymar (hochei pe iarba), Esteban Guerrieri (automobilism), Paula Pareto (judo), Giovani Simeone (fotbal), Juan Sebatian Veron (fotbal), dar și echipa națională de hochei pe iarbă feminin din Argentina.

Sistemul de antrenament Acumen se bazează pe elemente de neuroștiință și bio-psiho-educație și are drept fundament doi piloni principali.

Primul pilon constă în conștientizarea nivelului sportivului, stabilirea de obiective și antrenamentul în vederea atingerii acestora.

Parcursul începe cu o etapă de auto-observare și evaluare și continuă cu trasarea clară a țintelor, o strategie solidă de conștientizare și antrenamentul valorilor, atitudinilor, obiceiurilor și aptitudinilor fizice, senzoriale, cognitive și mentale ale sportivului.

Întregul antrenament este îndeaproape umărit și documentat de către specialiștii Acumen, iar evoluția și rezultatele sportivului sunt împărtășite cu acesta, dar și cu antrenorii săi (antrenori individuali, de cluburi sportive și loturi naționale și olimpice).

Cel de-al doilea pilon constă într-o organizare extrem de riguroasă a tuturor informațiilor tehnice, practice și audiovizuale pe o platformă online. Sportivul are acces în permanență la această platformă, de pe orice dispozitiv conectat, ceea ce ajută la o optimizare a comunicării și a timpului petrecut la antrenamente.

În cadru evenimentului au fost făcute o serie de demonstrații ale antrenamentelor specifice Acumen, conduse și executate de membrii echipei Acumen Argentina. Fotbalistul argentinian Maximiliano Oliva, prezent la eveniment, și-a testat viteza de reacție prin câteva antrenamentele Acumen.

Previous Post

Unde te cazezi în Covasna? Top 3 recomandări

Next Post

Eliza Angeli Cosman: Alergarea este un act de cunoaștere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top