O nouă ediție DHL Marathon

 

În acest an, cea de-a IX-a ediție a DHL Carpathian Marathon va avea loc pe 16 iunie, într-un cadru nou și cu trasee spectaculoase, în munții Carpați.

După succesul ediției precedente, cu 1.500 de participanți prezenți la start, cu ambasadori de renume, campioni și persoane publice, și aproape 15.000 de euro strânși din taxele de înscriere, donați sportivilor paralimpici români, ediția din acest an vine cu noi provocări.

Cheile Grădiștei – Fundata este noua locație, unde se vor alinia la start toți pasionații de alergare, atât experimentați, cât și începători. Inscrierile se fac la www.maratondhl.ro.

Ediția a IX-a a evenimentului DHL Carpathian Marathon susține, pentru al patrulea an consecutiv, Comitetul Național Paralimpic, care și-a propus, anul acesta, identificarea noilor talente și pregătirea sportivilor pentru a reprezenta cu succes România la Jocurile Paralimpice din Japonia, din 2020. Cei care se vor înscrie vor contribui direct la această cauză, toate fondurile strânse din taxele de participare fiind donate în această direcție. Fiecare iubitor de mișcare devine, astfel, un susținător al sportivilor paralimpici români, participarea fiind cu mult mai importantă decât performanța în sine.

Sunt deja patru ani de când ne bucurăm de întreaga susținere oferită de DHL, prin donațiile pe care le primim în urma taxelor de participare la DHL Carpathian Marathon. Am putut, astfel, să reprezentăm cu succes România la Jocurile Paralimpice din 2016, la cele de iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud), și să ne pregătim sportivii pentru următoarea provocare, Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din 2020. Avem și continuăm să atragem mulți tineri sportivi care promit mult, care ajung să facă performanță prin activitatea desfășurată și cărora, prin intermediul susținerii din partea DHL, vom reuși să le oferim condiții optime pentru a-și îndeplini visurile. În 2018, avem sportivi care vor reprezenta România la trei Campionate Europene și la patru Campionate Mondiale, plus o echipă completă de sportive la Women’s World Games. Îi mulțumim echipei DHL Carpathian Marathon pentru parteneriat, pentru susținerea necondiționată și pentru întreaga încredere pe care ne-o acordă nouă și sportivilor noștri!”, a declarat Sally Wood-Lamont, preşedintele Comitetului Național Paralimpic.

”Descoperă noi orizonturi. Dă valoare cursei tale!” este mesajul prin care DHL Carpathian Marathon îi invită pe toți pasionații de alergare să ia parte la o aventură montană cu totul specială, care traversează parcuri naturale și regiuni sălbatice unice în Europa, multe dintre trasee nefiind încă explorate de sportivi.

Până pe 6 aprilie, participanții beneficiază de un preț special, taxa fiind de 70 lei / participant pentru persoane fizice și 80 de lei / participant pentru companii. După această dată, prețurile vor crește progresiv:

  • 7 aprilie – 20 aprilie: 90 lei / participant pentru persoane fizice și 110 lei / persoană pentru companii;
  • 21 aprilie – 30 mai: 110 lei / participant pentru persoane fizice și 125 lei / persoană pentru companii;
  • 31 mai – 14 iunie: 125 lei / participant pentru persoane fizice și 150 lei / persoană pentru companii;
  • Pentru participanții care sunt persoane fizice și doresc să se înscrie în ziua evenimentului, taxa va fi de 150 lei.

 

Sunt 42 de categorii de concurs la care alergătorii se pot înscrie:

 

  • Maraton – 42 km, cu 2.200 m diferență de nivel;
  • Semimaraton – 21 km, cu 1.000 m diferență de nivel;
  • Ștafetă – 7 km, în echipe de 3 sau 6 persoane;
  • Copiii au parte, și în acest an, de o cursă specială, pe o distanță care variază între 500 m și 1 kilometru, în funcție de vârstă.

 

DHL Carpathian Marathon încurajează tinerii să practice cât mai mult sport și să se dezvolte, astfel, armonios. Tocmai de aceea, înscrierea în concurs a copiilor și a tinerilor sub 18 ani este gratuită. Aceștia pot participa fie la proba de Semimaraton, fie la Ștafetă sau la Crosul Copiilor. Vârsta minimă pentru înregistrarea în cursele disponibile este: 14 ani pentru Ștafetă, 16 ani pentru Semimaraton și 18 ani pentru Maraton. Cursele pentru copii sunt deschise tuturor participanților cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani.

Previous Post

Ioana Precup: Triatlonul m-a schimbat

Next Post

CONCURS. Ce sport te face să te simți „ca peștele în apă”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top