SPORT ÎN PANDEMIE. Ana Zaharia: Aproape în fiecare weekend pe munte

Pe Ana la orice oră din noapte o trezești din somn, cred că primele cuvinte pe care ți le poate spune sunt: munte și ciocolată. 😀

Este îndrăgostită iremediabil de natură și sport și  înflorește când le unește pe amândouă. Am cunoscut-o pe Ana acum mulți ani, pe când mergeam împreună foarte des la competiții de mountain bike sau la ture cu bicicleta. Am și împărțit vreo două cluburi de ciclism, fiind colege, și multe podiumuri.

Vă las cu o mică descriere pe care am rugat-o să o facă chiar ea 😊 și apoi cu un scurt interviu despre viața ei sportivă în pandemie. Enjoy!

“Numele meu e Ana-Maria Mătușica, am 40 ani, lucrez la FAN Courier în echipa de vânzări și iubesc muntele, ciocolata și animalele 😁 . Sport am făcut mereu pentru sănătate și ca să pot mânca ciocolată fără să am regrete 😁. În 2010 am început să merg la concursuri de bicicletă, ca amator. Am început cu cele de MTB și nu de puține ori am urcat și pe podium.

În 2013, împreună cu colega mea de echipa de la bicicletă, Andreea, am participat la primul maraton de alergare montană, 7500 Marathon, cursa hobby de 45 km, unde, spre bucuria noastră am câștigat locul 3. După, au urmat zeci de maratoane montane de alergare și de bicicletă. Am participat și la concursuri de alergare pe asfalt, puține ce-i drept, pentru că niciodată nu aș da pădurea și peisajele de pe munte pentru asfalt. În momentul de față fac parte dintr-o gașcă nebună și frumoasă, echipa Today/Under Armour 😍

 

 

Roxana Lupu, Adrenallina.ro: Cum s-a schimbat rutina ta de antrenamente și mișcare în ultima perioadă?

Ana Zaharia: Nu pot să spun că s-a schimbat foarte mult, nu aveam un plan de antrenament bine pus la punct, am făcut mișcare mereu de plăcere și pentru sănătate. Ies și am ieșit și în starea de urgență cât de mult s-a putut.

În general prefer mișcarea în natură, dar mai mergeam și la sală.

M-am adaptat treptat : au închis sălile, am făcut exerciții în casă și scări în bloc, au restricționat ieșirea din localitate, de la drumețiile pe munte m-am limitat doar la mișcarea în parc, s-au închis parcurile, m-am limitat la alergarea în jurul blocului.

Îmi lipsesc totuși „antrenamentele” din concursuri, acolo mereu m-am autodepășit :). De ce să nu recunosc, mă motivau să mă mișc mai mult, mă simțeam cu musca pe căciulă când știam că am concurs și nu am mișcat nimic.

 

Roxana Lupu, Adrenallina.ro: Care e regularitatea antrenamentelor tale și ce sporturi practici acum?

Ana Zaharia: Alerg de câte ori îmi permite timpul, ies cu bicicleta și aproape în fiecare weekend merg pe munte, marea mea iubire.

M-au pasionat întotdeauna sporturile de contact și, de curând, m-am apucat de antrenamente de kickboxing, merg de două ori pe săptămâna și îmi place maxim! Recent, am reușit să dau examen la centura roșie 😀

 

 

Niciodată să nu spui niciodată : anul acesta mi-am achiziționat o bicicletă de șosea cu ajutorul prietenilor de la Bikexpert și uite că am început să ies și la ture pe șosea.

MTB-ul rămâne însă prima și marea iubire.

 

Roxana Lupu Adrenallina.ro: Ce iți lipsește de dinainte de pandemie?

Ana Zaharia: Îmbrățișările !!! Evident concursurile și atmosfera, întâlnirile cu prietenii bicicliști și alergători, petrecerile, apropierea de oameni .. tuturor cred că ne lipsește.

 

Roxana Lupu, Adrenallina.ro: Ce obiectiv de mișcare sau sportiv ai acum?

Ana Zaharia: Să nu mai ratez niciun antrenament de kickboxing, să mă focusez din nou mai mult pe bicicletă pentru că nu prea mă mai țîn genunchii pentru alergarile montane și să ies din iarnă cu ceva mai puține kilograme (!!!) și într-o formă mult mai bună decât cea în care am fost anul acesta ..și de ce nu, poate să încerc sporturi noi :). Nu, nu, sigur nu înot, pot să trăiesc și fără un triatlon 😀 Îmi tot propun în fiecare iarnă să skiez și mai mereu a apărut ceva, anul acesta simt eu că îmi iese!

Ah, și mai am un gând : 2X2 :-p Da, știu, am zis că nu mai alerg…

 

Roxana Lupu: Ce ai descoperit nou în perioada asta în ceea ce te privește pe ține în relația cu sportul?

Ana Zaharia: Două chestii îmi vin în minte:

  • că nu există „eu nu pot să fac sport în casă”.
  • că viața mea nu e viață fără sport !

Indiferent de situațiile neprevăzute care apar și care ne schimbă mai mult sau mai puțin viața, metode de a face sport se găsesc și nu ar trebui să găsim scuze pentru a renunta la el.

Ritmul nostru de viață e unul nebun, din ce în ce mai nebun de la un an la altul iar sportul nu face decât să ne deconecteze, să ne „țină bine cu capul”, căci de la cap pleacă totul.

Previous Post

SPORT ÎN PANDEMIE. Andrei Brebuleț: Ture lungi, de descoperire a țării

Next Post

Tendințe în fitness care vor contura anul 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top