DHL Carpathian Marathon, în iunie

 

DHL Carpathian Marathon powered by MPG revine în forță și îi invită pe toți alergătorii să se încarce cu energie și să susțină în același timp, încă o dată, cauza unică a sportivilor români paralimpici. Un eveniment de alergare cu tradiție în România și printre primele maratoane montane organizate la noi în țară, DHL Carpathian Marathon anunță startul înscrierilor pentru cea de-a 11-a ediție, care va avea loc pe 18 iunie 2022, în aceeași locație spectaculoasă, Race Village-ul de la Cheile Grădiștei Fundata. Invitația de participare e adresată tuturor pasionaților de alergare, profesioniști sau amatori, dar și copiilor dornici să se bucure de distracție și de atmosfera motivantă a unei competiții.

 

Sub îndemnul Împreună depășim bariere, maratonul revine după o nedorită pauză impusă de pandemie. Impactul acestui eveniment este cu atât mai mare cu cât bucuria de a alerga pe traseele montane spectaculoase va fi dublată de satisfacția de a lupta pentru visurile sportivilor paralimpici dornici de performanță. După mai multe ediții SOLD OUT și o ediție aniversară de succes în 2019, DHL Carpathian continuă tradiția și sprijină și în 2022 Comitetul Național Paralimpic, către care vor fi direcționați banii strânși din taxele de participare.

 

„Este un moment emoționant să putem spune din nou START unui eveniment remarcabil și atât de așteptat de comuntățile de alergători, DHL Carpathian Marathon. Ne bucurăm că putem organiza alături de partenerii noștri cea de a  11-a ediție a acestei competiții și să aducem împreună mii de alergători diferiți, uniți de dragostea pentru sport și natură, dar și de dorința de a depăși bariere. Rămânem în continuare alături de  sportivii români paralimpici, pe care îi susținem pentru că merită din plin să beneficieze de condiții optime de pregătire pentru a performanță sportivă. Pe 18 iunie depășim bariere împreună și oferim bucurie celor mai ambițioși dintre campioni“, a declarat Agnieszka Blaś, Managing Director DHL România.

 

„Pentru noi cântărește enorm susținerea pe care o primim din partea unui eveniment de anvergura DHL Carpathian Marathon powered by MPG, iar continuarea parteneriatului nostru este o veste care ne impresionează și ne bucură mai mult decât pot spune. Puțină lume conștientizează câtă muncă și câte sacrificii se află în spatele rezultatelor obținute de sportivii paralimpici și nevoia lor de sprijin financiar pentru a se putea antrena și a putea performa la cel mai înalt nivel. La Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 am venit acasă cu două medalii, una de argint și una de bronz, iar anul acesta avem doi sportivi calificați la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing, unde vom reprezenta România la două discipline, schi alpin și snowboard. Bucuria mea este de nedescris de fiecare dată când sportivii noștri și performanțele lor sunt apreciate la justa valoare“, spune Sally Wood-Lamont, președintele Comitetului Național Paralimpic.

 DHL Carpathian Marathon powered by MPG este o competiție îndrăgită de mii de alergători din România, care fac echipă și spun PREZENT la fiecare ediție pentru a se bucura de alergare, pentru a-și depăși propriile recorduri sau, pur și simplu, pentru a contribui la cauza sportivilor români paralimpici. Indiferent de motivul tău, înscrie-te din timp și beneficiază de prețul early bird, de numai 110 lei până pe 10 martie!

 

Cei care doresc să participe individual sau la proba de ștafetă, sunt invitați să acceseze site-ul oficial: www.maratondhl.ro. Probele pregătite pentru alergători sunt:

  • Maraton (42km, 2000 m diferență de nivel);
  • Semimaraton (21km, 1000 m diferență de nivel);
  • Ștafetă (în echipe de 3 sau de 6 persoane, 290 m diferență de nivel pentru fiecare tură de 7 km);
  • Crosul Copiilor (pe distanțe de 250 m, 500 m sau de 1 km, în funcție de vârstă).

 

DHL Carpathian Marathon powered by MPG continuă și în 2022 să susțină mișcarea și sportul în rândul copiilor și adolescenților, de aceea le oferă acestora oportunitatea să se înscrie gratuit la competiție! Astfel, participanții sub 18 ani pot opta pentru proba de Semimaraton, Ștafetă sau Crosul Copiilor. Vârsta minimă pentru înregistrarea în cursele disponibile este de 14 ani pentru Ștafetă și 16 ani pentru Semimaraton. Crosul Copiilor e dedicat participanților cu vârsta cuprinsă între 5 și 13 ani.

 

Ediția 2022 a DHL Carpathian Marathon este organizată în parteneriat cu MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă care include organizarea a peste 7.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 25 de ani de activitate.

 

Toate detaliile despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratondhl.ro și în Social Media, pe pagina Facebook DHL Maraton.

 

Previous Post

Medieval Trail Race, în iulie

Next Post

Ajungem MARI prin sport, pentru copiii din centre plasament

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top