Ajungem MARI prin sport, pentru copiii din centre plasament

 

Dacă îți place să alergi, să înoți sau să-ți pui mai degrabă mintea în mișcare la șah, poți să-ți folosești calitățile sportive pentru a face și un bine. În luna mai se desfășoară 3 evenimente sportive la care poți participa și în cadrul cărora poți strânge fonduri pe platforma Galantom pentru a ajuta copiii din centrele de plasament și din medii defavorizate să ajungă fericiți și pe picioarele lor, cu sprijinul Ajungem MARI.  

 

Copiii și tinerii din centrele de din centrele și din medii defavorizate au nevoie de mai mult decât de casă, hrană și acoperirea nevoilor primare. Au nevoie de educație, de atenție, de încurajare, de psihoterapie, de consiliere și cultură. Au nevoie să iasă în lume pentru a ajunge oameni independenți, oameni MARI. Ajungem MARI, singurul program naţional care susţine pe termen lung educaţia copiilor şi a tinerilor instituţionalizaţi şi din medii defavorizate, desfăşurat de Asociaţia Lindenfeld oferă de 8 ani această șansă copiilor. 

 

Peste 1.400 de voluntari lucrează săptămânal cu peste 2.500 de copii şi tineri din centre de plasament, centre de zi, case şi apartamente de tip familial. Fac cu ei meditații, merg în excursii și tabere, vorbesc despre problemele cu care se confruntă aceștia și îi pregătesc pentru momentul în care vor ieși din sistem, astfel încât să fie cât mai pregătiți să se descurce pe cont propriu și să ducă o viață demnă și sănătoasă.

 

Lipsa unei familii în viața unui copil își pune amprenta asupra personalității, comportamentului și chiar viitorului acestuia. Traumele de abandon, separare de familie sau pierderea părinților sunt adânci în viețile copiilor, de aceea este nevoie de ajutor pentru a putea face din ei adulți responsabili și independenți. Aceste calități le sunt insuflate prin educație și pregătire școlară, prin dezvoltarea inteligenței emoționale și stimularea încrederii în forțele proprii, însă pentru susținerea acestor activități este nevoie de ajutorul unor persoane dornice de fapte bune. Puterea exemplului este susținută de voluntarii Ajungem MARI, unde oameni mari ajută copiii să ajungă, la rândul lor, mari. 

 

Fă un bine sănătății, dar și viitorului unui copil 

 

Luna mai aduce vreme caldă, perfectă pentru mișcare și sport. Ajungem MARI organizează mai multe evenimente care îmbină sportul cu faptele bune, prin care strânge fonduri pentru a acoperi nevoile copiilor și tinerilor instituționalizați. 

 

  1. OMV Petrom Bucharest Half Marathon (7- 8 mai) – ședințe de psihoterapie pentru copiii din centre de plasament

În weekend-ul 7-8 mai, pasionații de alergare sunt invitați să facă sport în echipa Ajungem MARI la Bucharest Half Marathon. Devenind fundraiser pentru Ajungem MARI la Bucharest Half Marathon pe platforma Galantom, le poți oferi copiilor din centrele de plasament ședințele de terapie de care au nevoie. 

„Vrem să ajutăm cât mai mulți copii și tineri vulnerabili cu ședințe de psihoterapie prin care să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să învețe să-și exploreze și exprime în siguranță emoțiile dificile asociate cu experiențele de viață traumatizante (neglijența, abuzul, abandonul, separarea de familie, instituționalizarea), să-și dezvolte capacitatea de autocontrol, toleranța la frustrare, reziliența, încrederea de sine. Costul mediu pentru o ședință de terapie pentru un copil este de 110 de lei. Cu 1.100 de lei, un copil poate merge la 10 ședințe de terapie adaptată nevoilor lui. Te provocăm să strângi aceste fonduri pentru a oferi unui copil sprijinul de care are nevoie”, spune Iarina Taban, președinte și fondator Ajungem MARI. 

Fie că alergi la cursa populară de 2,5 km, la ștafetă sau la cursele de 10 sau 21 km, poți aduce multă bucurie copiilor din centrele de plasament. Separat de înscrierea în concurs, pentru a strânge donații este nevoie să te înscrii ca fundraiser pe platforma Galantom completând un formular. Ajungem MARI îți creează o pagină pe platforma Galantom, pe care o poți promova în rândul prietenilor și colegilor, care te vor susține cu donații online. 

Detalii despre eveniment și înscriere pot fi accesate aici.  

  1. Swimathon București 2022 – cursuri vocaționale și de calificare pentru  tinerii care se pregătesc să iasă din sistemul de protecție

 

Anul trecut, Ajungem MARI a strâns la Swimathon București peste 60.000 lei și astfel, 205 tineri au reușit să beneficieze de sedințe de consiliere vocațională. Pentru că timpul nu stă în loc pentru tinerii care urmează sa iasă din sistem, anul acesta poți face din nou valuri de bine pentru ca alți tineri să beneficieze de consiliere vocațională și cursuri de calificare. La finalul perioadei petrecute în sistemul de protecție, aceștia vor avea o meserie.

 

„Mulți tineri nu își cunosc abilitățile, cunosc puține meserii sau domenii și nu știu ce carieră li s-ar potrivi. Tinerii instituționalizați sunt foarte vulnerabili din cauza traumelor suferite prin separarea de familie și instituționalizare fără servicii adecvate sau mutări repetate între diferite centre. Consilierea vocațională nu este asigurată pentru mulți tineri instituționalizați și nici accesul la cursuri de calificare sau stagii de practică. La părăsirea centrelor de plasament, sunt ajutați să își găsească un loc de muncă, dar, în lipsa unei pregătiri pentru angajare și din cauza traumelor suferite, deseori își pierd rapid acest loc de muncă, rămânând fară niciun sprijin”, adaugă Iarina Taban. 

 

Evenimentul este dedicat pasionaților de înot și nu numai, pentru că dă posibilitatea tuturor să se implice, chiar și de acasă. Poți alege să înoți la bazin sau „din sufragerie” – poți să organizezi doar o strângere de fonduri prin rețelele sociale, invitându-ți prietenii să doneze la rândul lor, pentru a atinge o anumită sumă. Cei care își doresc să înoate sunt așteptați la bazinul Dinamo din București pe 18 și 19 iunie.

Pentru înscrieri ca fundraiser sau înotător, este necesară completarea acestui formular până pe data de 13 mai, alegând proiectul „Pași spre Independență – Ajungem MARI”. Mai multe detalii despre eveniment aici.

  1. Concursul caritabil de ȘAH – 15 Mai

 

Poți face fapte mari și prin sportul minții. Dacă ești jucător de șah, profesionist sau amator, ești invitat să te înscrii la Concursul caritabil de Șah și să ajuți copiii instituționalizați să beneficieze de cursuri vocaționale, devenind și fundraiser Ajungem MARI pe platforma Galantom. 

 

Copiii și tinerii talentați vor avea astfel șansa să își urmeze pasiunile și să participe la cursuri de canto, dans, teatru, chitară, robotică, fotbal, handbal etc., care îi ajută să capete încredere în ei, să învețe să comunice, să își facă prieteni noi și să fie mai fericiți.

 

Ce ai de făcut: 

 

 

  • Distribui în rândul prietenilor și colegilor pagina ta de fundraiser pentru a te ajuta cu donații. Se pot strânge donații și în ziua evenimentului. 50 lei donați = 1 punct în concurs.

 

  • Participi la evenimentul ce va avea loc duminică, 15 Mai, începând cu ora 10.30, la Hashtag Pub. La punctele câștigate în concurs se adaugă punctele-donație, iar câștigător este concurentul cu cel mai mare punctaj.

Mai multe despre eveniment și înscrieri, aici

 

Previous Post

DHL Carpathian Marathon, în iunie

Next Post

România se alătură familiei L’Étape by Tour de France

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top