Home Antrenamente Alergare Andreea Archip: Să alergi înseamnă să reduci ritmul năucitor spre nicăieri și să te îndrepți spre tine
Andreea Archip: Să alergi înseamnă să reduci ritmul năucitor spre nicăieri și să te îndrepți spre tine

Andreea Archip: Să alergi înseamnă să reduci ritmul năucitor spre nicăieri și să te îndrepți spre tine

0
Distribuie pe:

*Spre primul meu semimaraton este un proiect Adrenallina,energizat” de Sloop, prin care 4 oameni obișnuiți, cu joburi full time și fără un background sportiv, învață să alerge: pornesc de la 0 kilometri și tind către cei 21 de km ai unui semimaraton! Acest moment este acum foarte aproape: duminica asta, pe 15 mai, Ana, Bogdan, Andreea și Narcis vor alerga la OMV Petrom Bucharest Half Marathon! Au fost pentru ei câteva luni de antrenamente, în care au experimentat sentimente de stări, au învățat lucruri despre ei, despre corpul și mintea lor, iar duminică au test :). Emoții au cu toții, și ne povestesc fiecare în parte cum a fost și încă este această călătorie pentru ei. Astăzi, jurnalul emoțiilor #oneweektogo este semnat de Andreea Archip.

Andreea, la antrenamente
Andreea, la antrenamente

Tic tac, tic tac. 7 zile. Și în ziua a șaptea, când e rânduit să te odihnești, eu voi alerga. Primul semimaraton din viața mea e atât de aprope că îmi vine să fug de el, pur și simplu! În tot acest timp am învățat ce înseamnă să ai kilometri în picioare… și în brațe… și în creier… Am alergat mâncând aleile din Parcul Titan de am învățat fiecare copac.

Asta a însemnat de fapt să întețesc ritmul vieții mele active dinainte. Să învăț să îmi ascult corpul, să îl strunesc și să realizez că în realitate, oricine poate ajunge să alerge 5-10-15 kilometri, cu ceva hotărâre.

Am învățat că faza cu nu am timp nu se pune. Nu mai există oameni neocupați, cu mult timp liber sau pur și simplu nu mi-a fost dat mie să-i întâlnesc. În lumea asta galopantă, să alergi înseamnă de fapt să reduci ritmul năucitor spre nicăieri și să te îndrepți spre tine.

Cei mai mulți așteaptă victoria, de orice fel, ca să le mulțumească părinților, profesorilor și tot așa. Eu fur startul de data asta: Mulțumesc, Roxana Lupu, că m-ai forțat să trăiesc experiența asta. Cele mai tari antrenamente au fost cele făcute împreune, cu glume și văicăreli, cu Sloop și bucăți… 🙂 Cei care nu știu ce sunt alea „bucățile”, rezum: sunt Iadul antrenamentelor. Dar atât de descătușante! 🙂

Începe numărătoarea inversă până la 21 de kilometri. Și cresc si emoțiile… Hai, Echipa Adrenallina!!! Sper să supraviețuiesc ca să vă povestesc cum a fost! 😀

Mulțumim Sloop pentru hidratarea de la antrenamente! Sloop e suc natural de fructe fără zahăr adăugat, fără conservanți, coloranți, aditivi. I se spune smuti, și este o adaptare simpatică a lui smoothie, care păstrează  conservate toate calitățile nutritive ale fructelor.
primul antrenament impreuna #spreprimulsemimaraton
primul antrenament impreuna #spreprimulsemimaraton

 

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *