Home Cei mai cool Scrisoare deschisă celui care mi-a furat bicicleta
Scrisoare deschisă celui care mi-a furat bicicleta

Scrisoare deschisă celui care mi-a furat bicicleta

9
Distribuie pe:

Bun găsit, dragă hoțule,

(îmi pare rău, dar aceasta este titulatura ta, sunt sigură însă că nu te afectează)

aș vrea să știi că eu una te absolv de fapta asta în cazul în care bicicleta mea, pe care mi-ai furat-o de pe scară, ajunge fie la un copil care o va folosi, fie o folosești tu, pentru că poate îți place să mergi cu bicicleta și asta a fost singura variantă de pe Pământ pentru a ajunge la una.

Să îți spun câteva lucruri despre noua ta prietenă, căci așa ar trebui să te raportezi la ea, te implor să nu o privești ca pe o îmbinare de cadre sau ca pe o monedă de schimb.

Este rezistentă –  am “alergat“ cu ea vreo 6-7 ani, pe munți, dealuri, văi, rădăcini umede dimineața, drumuri forestiere tăcute, potecuțe acoperite de verdeață fragedă, noroi cleios, bălți cu adâncimi incerte, drumuri nisipoase și alunecoase, goluri alpine friguroase, pietriș dansant, pământ reavăn, cald, pe ploi torențiale, pe vânt, pe caniculă…

Este un partener de nădejde – dacă din nedibăcia ta cazi, ea va face tot posibilul să nu te rănești foarte tare – o singură dată m-a aruncat peste cap, dar chiar nu avea ce să facă săraca, pentru că eu abia învățam să cobor (eram undeva prin Defileul Jiului și a doua zi aveam concurs), și am crezut că asta înseamnă să-ți dai drumul la vale cu toată viteza.

Te susține, indiferent de ce manevre idioate faci, când sari peste praguri fără o strategie, când apeși aiurea pe frâne sau când schimbi vitezele și ajungi la limita să-ți sară lanțul.

Se bagă în orice cursă îți trece ție prin cap și chiar dacă este mai grea decât suratele altor concurenți, uneori te ajută să câștigi.

Are personalitate. Iar aici îți doresc mult succes, pentru că sper că te va plăcea. Altfel, nu știu ce să zic, vei vedea singur.

Am ales-o acum 7 ani în detrimentul unei vacanțe exotice în Tenerife. I-am răspuns celui care mi-a oferit pachetul turistic: îmi pare rău, aleg să plătesc bicicleta. Ea îmi va aduce nenumărate vacanțe de acum înainte. Și așa a fost.

Mi-a schimbat viața. Mi-a dat curaj, m-a dus în locuri minunate, mi-a arătat libertatea și m-a făcut să jinduiesc la ea mereu.

Și sper că ți-o va schimba și pe a ta. Cu toții greșim, important e să ne pară rău și să nu mai greșim așa a doua oară. Dacă tu vei ieși să pedalezi cu bicicleta asta și dacă vei face asta de mai multe ori, vei vedea că îți va fi imposibil să mai furi o bicicletă vreodată. Te vei atașa de ea și poate vei înțelege că ai greșit.

În momentele când m-am simți singură sau am suferit, a fost lângă mine și a trecut cu mine prin asta și mi-a fost puțin mai ușor.

Dragul meu, ceea ce ai furat tu nu este doar o bicicletă. Este un portal minunat, care se deschide în fața ta și îți dăruiește. Sper să poți primi ceea ce îți va da.

 

Triatlon Fara Asfalt, 2011
(c) Triatlon Fara Asfalt, 2011

 

Muntii Capatanii, Carpatii Meridionali
Muntii Capatanii, Carpatii Meridionali, 2012

 

Surmont MTB Challenge, 2011
(c) Surmont MTB Challenge, 2011

 

Trofeul Muscelului, 2013
Trofeul Muscelului, 2013

 

cursa-dunarii-calarasene-2014
Cursa Dunarii Calarasene, 2014

 

Riders Club, 2013
Riders Club, 2013

 

tura Azuga, 2013
tura Azuga, 2013
Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Comentarii(9)

  1. Mă întreb dacă cel care a furat-o știe să citească? Dar scrisoarea pe care ai scris-o e minunată. Aproape îmi pare rău că nu am furat-o eu ca să ți-o înapoiez cu scuzele de rigoare 🙂

  2. Buna Roxana eu ti-am furat bicicleta si mi-a adus numai ghinion, aproape am cazut de pe un pod si m-au lovit doua masini si un cal.
    Sa-mi zici unde ti-o las ca nu-mi mai trebuie

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *