S-a înființat prima școală de biking din România, Mieztrials Bike School!

Alexandru Câlța, unul dintre cei mai tari Bike Trial rideri din București, a pus bazele primei școli de biking din România, unde cursanții au posibilitatea să învețe trick-uri pe bicicletă, cum să pedaleze în siguranță prin traficul din București, cum să-și repare singuri bicicleta dar și să trăiască experiența taberelor de vară Mieztrials Camp, unde se vor antrena cu rideri profesioniști. Alexandru pedalează extrem de vreo 10 ani – practică Trial-ul, una din disciplinele mountain bike-ului –  măiestria de a depăși spectaculos tot felul de obstacole (scări, bușteni), fără să cobori de pe bicicletă.

Povestea lui Alexandru Câlța și a pasiunii lui o regăsiți și în interviul realizat de Adrenallina, aici.  Am vorbit din nou cu Alexandru, ca să ne dea mai multe detalii despre cursurile de bicicletă pe care le va preda în curând. Cei interesați îi pot scrie la alexandrucalta@gmail.com.

Spune-ne ce este Mieztrials Bike School și ce pot învăța viitorii cursanți?

Mieztrials Bike School este prima școala de biking din România, ce își propune să fie un instrument foarte important și util în conectarea oamenilor cu pasiunea lor pe două roți. Cursanții vor beneficia de instruire în ceea ce privește alegerea bicicletei potrivite, manevrarea ei în condiții de siguranță sau în condiții dificile, spre exemplu cum să treci printre mașini fără să le rupi oglinzile :), sau cum negociezi o potecă îngustă, abruptă și cu viraje incomode… În plus școala de biking servește ca o fundație solidă pentru cei care vor să facă performanță în discipline ca BMX, Freeride, Street, chiar și Cross Country! Asta pentru că fiecare sport menționat mai devreme împrumută cel puțin o tehnică din Trial.

În ce mod? Poți explica?

Bmx-erii vor să sară, freerider-ii vor să combine trick-uri și spin-uri prin oraș, iar cei din cross country se întalnesc de multe ori cu pietre/trepte mari pe care și-ar dori să le treacă fără să se dea jos de pe bicicletă. Desigur, unii ar putea crede că pot învăța și de pe youtube… Posibil, însă eu dacă aș fi avut un bike coach aș fi scăpat de muuulte accidente, daune și probleme pe care nu aveam cum să le anticipez singur, și nu mi-ar fi luat 10 ani ca să ajung la performanță ;).

Da, îndrumarea profesionistă economisește timp. Cred că aici putem trece și avantajul motivării susținute, nu?

Da, asta este o caracteristică foarte importantă a Mieztrials Bike School. În calitate de bike coach, nu mă voi limita la predarea tehnicilor de biking, ci voi lucra la condiția fizică, nutriție și in special cu mindset-ul oamenilor, fiindcă multe (dacă nu toate) obstacolele sunt doar blocaje la nivel mental. Se întâmplă uneori ca mintea biciclistului să fie în altă parte când se antrenează și atunci lucrăm pe Focus. Se mai întâmplă să se autosaboteze prin convingeri limitative sau frici inutile și atunci lucrăm pe Relaxare, se întâmplă apoi să nu știe ce vrea cu exactitate (“Vreau să fiu cel mai tare” e un exemplu) și atunci lucrăm pe Obiective. Mă amuză faptul că unii oameni ar putea veni la cursuri doar pentru dezvoltare personală :), refuz deocamdată să îmi schimb profilul, așa că vrând-nevrând or să se dea pe bicicletă! Oricine se poate alătura, cu condiția să vrea să își depășească limitele în disciplina în care pedalează, iar cine nu știe să meargă pe bicicletă va învăța în doar câteva minute!

Când este deschiderea oficială a înscrierilor?

Luna viitoare, în mai. Am deja un cursant, care nu a mai avut răbdare până atunci. Este vorba despre prietena mea Cristina Curde. 🙂 Îi place în mod special să coboare scări și îmi fură bicicleta de fiecare dată când are ocazia.

Cum ți-a venit ideea asta, să înființezi o școală unde oamenii își pot îmbunătăți tehnica de biking?

Ideea mi-a venit când mă gândeam la ce îmi place mie cel mai mult să fac și ce valoare pot să ofer oamenilor prin asta. Mi-am dorit o școală de biking pentru că transmite exact principiile, entuziasmul, mișcarea și curiozitatea după care mă ghidez.

Previous Post

Jurnal de înot. De la “nu știu să înot” la crawl

Next Post

Aleargă între 8 și 14 aprilie și ajuți copiii bolnavi de inimă din România!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top