Adrenallina participă la unul dintre cele mai mari concursuri de MTB din Europa!

Salzkammergut Trophy este cel mai dificil maraton de mountain bike din Austria și unul dintre cele mai mari din Europa, iar în cifre arăta cam așa: peste 4000 de cicliști din lumea întreagă înscriși, 6 trasee, cu distanțe de 27, 37, 54, 72, 119 și 211 kilometri, și diferențe de nivel cuprinse între 700 de metri și 7000 de metri!

Salzkammergut Trophy, Austria

 

Iată un trailer din 2010 al concursului, de pe Youtube

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ddF6TJvb-vY]

 

 Se pare că voi ajunge și eu acolo ;), pentru că tocmai am câștigat prima chestie moca din viața mea: o înscriere gratuită în concurs, oferită de revista Mbike, care a scos la bătaie 5 astfel de locuri, în urma înscrierii pe site. Uitasem totalmente de asta, până m-a sunat redactorul șef al revistei, Dan Mazilu, să mă anunțe. Am avut 2 zile la dispoziție să mă hotărăsc dacă plec, dar n-a fost nevoie de atât timp 🙂

Așadar,  Bad Goisern, Austria scrie pe mine pe 14 iulie. Va fi primul concurs internațional de mountain bike la care particip, reprezentând echipa Bikersteam, și abia aștept experiența unei astfel de curse. Cei care au fost pe acolo și au mai povestit pe bloguri sunt cu toții foarte încântați. De peisaje, de organizare, de traseele de concurs!

Anul trecut s-au aliniat la start două nume grele ale ciclismului: Gary Fisher (62 de ani) – considerat inventatorul mountainbike-ului!, deținătorul unui titlu național de Masters XC și câștigător al uneia dintre cursele europene TransAlp – și Roberto Hernandez (38 de ani), câștigător al Turului Ciclist al Spaniei de 4 ori.

Salzkammergut Trophy

 

Cei care se vor încumeta la monstruoasa distanță de 211, 1 kilometri vor escalada – că alt termen nu cred că se potrivește mai bine, așadar vor escalada o diferență de nivel de 7.175 de metri.

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=p0ANkdQx_Vs]

 

Anul trecut, câștigătorul pe distanța asta , pe numele lui Krenn Wolfgang, a terminat traseul criminal în 10 ore și 26 de minute! Câștigătoarea de la feminin, Steinreiber Rosemarie, a parcurs această distanță în 14 ore și 28 de minute! Sper că au apucat măcar să-și arunce un ochi prin împrejurimi, deși nu prea cred.

 

 

Traseul de 211 kilometri traversează o zonă inclusă în patrimonial Unesco, este vorba despre Hallstatt -Dachstein-Salzkammergut.

 Eu mi-am ales distanța de 54 de kilometri, cu o diferență de nivel de 1.500 de metri. O să las proba de downhill cu moniciclu pentru anii următori, când probabil o voi lua razna cu totul ;). Da, există și această probă în concurs, și arată cam așa 😉

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tTbTNg6GpSo]

 

Mulțumesc, MBike! O să transmitem, bineînțeles, de acolo! Cu live text o să fie mai greu 🙂

Previous Post

Jurnal de înot. Ultimele pregătiri înainte de Triatlonul Fără Asfalt de sâmbătă

Next Post

Fără Asfalt 2012, povestea primului meu triatlon (I)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top