Premieră competiţională: Triatlonul Herbalife Buftea, 14 iunie 2014

Asociaţia Pegas Triatlon Club anunţă startul primei ediţii a Triatlonului Herbalife Buftea 2014. Evenimentul sportiv, organizat sub auspiciile Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu sprijinul Federaţiei Române deTriatlon, va avea loc în data de 14 iunie, în orasul Buftea. 

Herbalife Triatlon Polonia 2

Una dintre priorităţile mele ca Ministru al Tineretului şi Sportului este ca România să câştige cat mai multe medalii la competiţii sportive naţionale şi internaţionale însă în acelaşi timp mă interesează şi sportul de masă şi, de fiecare dată când am ocazia încurajez acest tip de iniţiative. Dacă punem bazele sportului de masă cu siguranţă vom pune şi bazele infrastructurii sportive şi mai departe vom influenţa sportul de mare performanţă, a spus Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la Duatlon si Triatlon, la proba olimpică, este imaginea Triatlonului Herbalife Buftea 2014, alături de Anca Bucur, Miss Fitness Univers. Herbalife România este partenerul principal al evenimentului. 

Triatlonul Herbalife are o istorie de peste 14 ani la nivel mondial, cele mai cunoscute evenimente de acest gen fiind Triatlonul Herbalife din Los Angeles, votat „Top Destination Triathlon” şi Triatlonul Herbalife din Gdynia Polonia. 

Mă bucur să fiu alături de Asociaţia Pegas Tritalon Club şi de Herbalife la această primă ediţie a Triatlonului. Îmi doresc, desigur, să câştig şi, în egală măsură, îmi doresc să promovăm acest sport care are din ce in ce mai multi adepţi şi la noi în ţară. Românii trebuie să înceapă să facă şi mai multă mişcare în aer liber şi, nu în ultimul rând, să adopte un stil de viaţă sănătos”, a declarat Ciprian Bălănescu.

Triatlonul se va desfăşura în oraşul Buftea, în apropierea Bucureştiului, şi presupune parcurgerea succesivă a trei probe – înot, ciclism şi cros. Vor exista două tipuri de distante: Olimpica (1,5 km inot, 40 km bicicleta, 10 km alergare) si Sprint (750 m inot, 20 km bicicleta, 5 km alergare).

Concurentii se pot înscrie la categoriaI ndividual sau Stafeta, pentru ambele tipuri de distanţe. Probele de alergare şi de ciclism se vor desfăşura pe asfalt, iar proba de înot în Lacul Buftea.

Înscrierile se pot face până la data de 31 mai iar sportivii care fac parte din Lotul Naţional de Triatlon – elite şi junior – beneficiază de gratuitate la înscriere (conform Regulamentului Federaţiei Române de Triatlon.

 

 

Previous Post

Speranţa ciclismului românesc feminin, Zsuzsu Gyurka: „Nu disper dacă nu câştig o cursă”

Next Post

“Să alergi sau să mori” – a apărut în România cartea recordmen-ului mondial Kilian Jornet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top