Avalanche – On The Rocks 2014: Mountainbike gravitaţional

Duminică, 28 septembrie 2014, la ora 13:00, cei mai tari mountainbikeri iau din nou cu asalt creasta Postăvarului pentru a parcurge cel mai complex traseu de concurs din ţară, traseul Avalanche – On The Rocks.

Avalanche – On The Rocks este un eveniment unic în România: o competiţie de mountainbiking gravitaţional la cel mai înalt nivel, care îi atrage pe cei mai buni rideri din ţară şi nu numai.

Rider pe traseu

Întreg traseul este pe bună dreptate una dintre cele mai clasice rute ale mountainbiking-ului din România, fiind parcurs de peste 20 de ani de biciclişti – are 12 km şi aproape 1.100 m diferenţă de nivel, şi zone de viteză mare, unde 60-70 km/h sunt ceva obişnuit.

Am găsit o înregistrare de la ediţia de anul trecut şi am rămas paf. Este nebunie, ia uitaţi aici:

Iată şi descrierea traseului, furnizată de organizatori:

Ne intrăm în rol şi ne lansăm din creastă, străbatem notoriul V al pârtiei Kanzel, atenţi la virajul de stânga, tăiem pârtiile Doamnei şi Ruia, parcurgem acul de păr din dreptul cabanei Julius Römer (Postăvarul) şi ne ducem aţă înspre partea superioară a Zidului Mare, ocolind lacul de acumulare din Poiana Ruia.

De acolo ne îmbrăţişează pădurea, dar şi urcările Drumului Cavalerilor, până în Crucurul Mare, de unde începem coborârea nemiloasă, pe singletrail-ul îngust şi aprig care duce în Valea cu Apă, o potecă la fel ca un vin bun, ce se rafinează cu timpul.

Nu ne lăsam păcăliţi de zonele de plat care alternează cu urcări şi secvenţe line de coborâre, spre Poiana Stechil şi Şaua Tâmpei, fiindcă şi ele ascund elemente naturale ce se vor biruite. Atenţie şi la liniile alternative, care pot oferi şi posibilităţi de depăşire nesperate!

Ultima bucată este un desert cu rădăcini şi piatră, aşa cum îi place oricărui mountainbiker complet, şi este reprezentată de coborârea supertehnică din Şaua Tâmpei, pe după grădini, până în zona de sosire de pe aleea de sub Tâmpa.”

Înscrierile se fac la www.OnTheRocks.ro şi vor fi confirmate vineri, 26 septembrie, şi sâmbătă, 27 septembrie, la Race Office. Atenţie! Numărul de participanţi este limitat la 150, deci e bine să vă înscrieţi din timp. Race Office-ul rămâne amplasat în zona de finish, de lângă complexul Agrement.

Taxa de participare este de 100 RON şi în ea sunt incluse 3 urcări din Braşov până în Postăvarul, două pentru antrenamente şi una pentru concurs. Accesul se face din Braşov, la intervale de jumătate de oră, cu autobuze special puse la dispoziţie, iar din Poiana Braşov cu telecabina Capra Neagră (“cabina mare”).

Premiile au o valoare totală de 12.000 de lei în bani şi produse şi se adresează celor mai rapizi trei din fiecare clasă de concurs: Fete, Juniori, Masters, Elite.

Surpriza de anul acesta este că organizatorii au decis să aducă la concurs şi un Demo Day Cannondale în premieră pentru România! Cei interesaţi vor putea testa modele premium de la celebra marcă din Pennsylvania. Gama oferită spre test este compusă din bicicletele Scalpel, Trigger şi Jekyll, dar şi Synapse–ul din carbon, pentru pasionaţii de ciclismul rutier, şi cu noul 29er electric Tramount.

Riderii se pot antrena sâmbătă, în ziua oficială de antrenamente, numai cu numărul de concurs, iar acesta va fi preluat odată cu pachetul de înscriere. Fiecărui număr de concurs îi este asociat un cip electronic care este indispensabil pentru cronometrare şi care va fi returnat imediat la sosire. Riderii sunt responsabili pentru cipurile primite, iar organizatorii nu îşi asumă pierderea lor. Sunt obligatorii două ture de antrenament şi ele vor fi confirmate pe numărul de concurs.

Din raţiuni de siguranţă, cu 15 minute înainte de start din creastă va pleca un deschizător de traseu care va anunţa cu un fluier special arbitrii din toate zonele că urmează să înceapă concursul. Tot din motive de siguranţă, un maratonist cu experienţă va pleca la 10 minute după concurenţi şi va parcurge la picior întreg traseul pentru a verifica orice neregulă de pe parcurs.

Zona Finish

PROGRAM

Vineri, 26 Septembrie:

15:00 – 19:00 – Confirmarea înscrierilor la race office-ul din Braşov, din zona de sosire, şi preluarea pachetelor de concurs care conţin numărul de start şi cipul

Sâmbătă, 27 Septembrie:

08:00 – 10:00 – Confirmarea înscrierilor la race office-ul din Braşov, din zona de sosire, şi preluarea pachetelor de concurs care conţin numărul de start şi cipul

08:00 – 15:30 – Acces cu autobuzul şi cu telecabina pentru antrenamente obligatorii

19:00 – 19:30 – Şedinţă tehnică cu toţi participanţii în zona de sosire de sub Tâmpa

Duminică, 28 Septembrie:

08:00 – 12:30 – Acces cu autobuzul şi cu telecabina în zona de start

13:00 – 13:30 – Alinierea bicicletelor şi a riderilor la start

13:30 – startul în concurs

Atenţie! Cine nu este la start până la ora 13:00 îşi pierde locul!

16:00 – 16:30 – Ceremonia de premiere

Previous Post

Cum a fost primul meu salt cu parasuta, de la 4.000 de metri

Next Post

Cursa Dunării Călărășene – ciclism la pătrat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top