Emilian Nedelcu: În triatlon poți întrece adversari mai puternici decât tine, dar care nu-și gestionează resursele

La Winter Tri Challenge, primul triatlon al sezonului 2016. foto arhiva personala

La Winter Tri Challenge, primul triatlon al sezonului 2016. foto arhiva personala

Am început să fac sport pe când eram copil, când am făcut înot la Dinamo. Pe urmă, în adolescență am făcut lupte și rugby la Steaua. Luptele greco-romane și-au pus amprenta cea mai grea asupra mea.

Îmi amintesc și acum primul antrenament, într-o sală de pe la Eroilor. Doar încălzirea ținea 30 de minute, perioadă după care mi-a venit să vomit. Am reușit să duc cele trei ore până la capăt, dar am fost lemn în ziua aia.

Antrenamentele mele sunt destul de haotice. Nu am un plan stabilit, pentru simplul motiv că nu sunt sportiv profesionist. Recent am început să mă antrenez cu trupa lui Ștefan Oprina, care are o disciplină de fier, mai ales la antrenamentele cu intervale.

Baneasa Trail Run 2015, foto arhiva personala

Baneasa Trail Run 2015, foto arhiva personala

Sportul meu preferat este triatlonul, pentru că implică trei probe și pentru că poți întrece adversari care par mult mai puternici decât tine, dar care nu-și gestionează optim resursele. Este un sport de forță, dar tototodată și unul de strategie.

Cea mai puternică amintire pe care o am despre o cursă este de la Maratonul Vinului. Nu mai știu exact despre ce ediție a fost vorba, cred că acum doi, trei ani.  A fost ziua cea mai călduroasă din acel an, iar pe traseu n-a fost niciun pic de umbră. Am suferit enorm, am băut peste 7 kg de apă și am ajuns la finish epuizat. A fost o cursă unde mi-am întins limitele la maximum și nu vreau s-o mai repet în condiții similare. O viață avem!

Prima Evadare 2015, foto arhiva personala

Prima Evadare 2015, foto arhiva personala

Competiția mea preferată este cea în care reușesc să întrec cât mai mulți adversari. Cu toate că nu sunt un obișnuit al podiumurilor, sunt un luptător și trag de mine să răzbat cât mai sus.

Obiectivul meu în 2016 este pur și simplu să mă țin departe de accidentări și dacă ar fi să recomand ceva din experiența mea aș spune că asta este cel mai important lucru în viața unui sportiv amator. Nu trebuie să grăbești recordurile personale, ele vor veni dacă ești consecvent și te antrenezi în mod constant. Nu forța și vei câștiga!

Triatlon Challenge Mamaia, 2015, foto arhiva personala

Triatlon Challenge Mamaia, 2015, foto arhiva personala

pe Emilian îl puteți citi pe blogul său de ciclism, alergare și triatlon, pe Biciclistul.ro.

Previous Post

Ce alimente ne cresc performanța sportivă

Next Post

Crosul Pădurii 2016: peste 2.000 de alergători iubitori de mediu au contribuit la apariția unei noi păduri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top