Testez: Kollagen 11.000 PLUS, pentru articulații

 

Iată că a venit vremea ca rubrica asta să primească un review de testing în plină pandemie. Avem aici un produs destinat sănătății articulațiilor, Kollagen 11.000 PLUS de la Doppelherz, mai ales pentru cei care fac sport în mod intens și își solicită încheieturile. Partea proastă a timing-ului de pandemie: nu prea ai cum naiba să faci sport intens indoor, sau, mă rog, nu atât de intens pe cât îți permite outdoor-ul. Partea bună: partea bună este covârșitoare, cel puțin în ceea ce mă privește, și iată de ce acest produs a ajuns în viața mea în momentul oportun :D:

 

Acum mai puțin de o lună a dat peste mine o mașină pe trecerea de pietoni și s-a oprit în piciorul meu. Ok, mai citiți asta o dată :)). Da, exact așa. Mergeam liniștită pe trecerea de pietoni, în timp ce continuam să mă asigur stânga-dreapta, toate mașinile erau oprite așteptând să trec, mai puțin una. Nu avea foarte mare viteză și în secundele alea nici prin cap nu a putut să-mi treacă faptul că nu va opri; că va intra în mine.

 

Long story short: am avut noroc, a intrat în piciorul meu, dar a oprit în cele din urmă, n-am simțit absolut nimic la impact, m-am ridicat și am mers șchiopătând spre trotuar. A urmat distracție cu ambulanța, poliția etc, a apărut și durerea, dar nimic grav: fără sângerare sau ceva rupt. Problema este că lovitura a venit fix la genunchiul la care aveam un ligament deja deranjat de la o partidă de fotbal fără încălzire prealabilă. Apoi săptămânile următoare durerea a persistat.

 

De ce a venit la fix testingul? Pentru că este singurul produs pe care îl pot consuma pentru a-mi îngriji articulația piciorului; încă alăptez, așa că orice gel sau pastilă sau antiinflamator sunt excluse.

 

Kollagen 11.000 PLUS conține nutrienți care contribuie la sănătatea aparatului locomotor și ajută la protecția celulară, precum colagenul, substanță prezentă deja în mod natural în oasele, cartilajele și ligamentele noastre. Alți nutrienți ai produsului: vitamina C, cupru, seleniu, vitamina D și sulfat de condroitină, substanță ce îndeplinește un rol important în funcționarea și sănătatea articulațiilor.

 

Recomandarea de utilizare a produsului sună cam așa: pentru persoanele care suferă de dureri articulare, care desfășoară activitate fizică intensă sau se refac după traumatisme osteo-articulare. Bingo! 😀

 

Cum mă simt?

 

Am o luna de când iau în fiecare zi o doză de Kollagen 11.000 Plus. Arată cam așa:

 

 

 

Are un gust plăcut, ușor astringent, cu aromă de fructe de pădure. Este foarte ușor de administrat în orice moment al zilei. Rezultatele ar trebui să se vadă într-o lună, două, dar sincer deja le simt. A dispărut durerea surdă la urcat și coborât scări. Bine, nu prea am urcat și coborât scări în ultima vreme, poate de aia :))

 

 

Am făcut exerciții de flexibilitate, cu grijă la fandări și NU am reușit să stau departe de home trainerul de bicicletă, așa cum ar trebui, pentru a-mi menaja deocamdată încheieturile. Măcar nu am exagerat și când a apărut o durere cât de mică m-am oprit. De alergat nu am alergat în perioada asta, și pentru că e o pauză benefică pentru articulații, dar mai ales pentru că stau în casă, așa cum trebuie să facem toți. Am scris aici un articol recent despre importanța antrenamentelor indoor, în solitudine, pentru a ne proteja pe noi, pe cei dragi, și pe toți ceilalți: https://adrenallina.ro/coronavirus-de-ce-e-important-sa-ne-antrenam-singuri-perioada-asta/

 

Este însă un interval perfect să ne îngrijim de noi – sperăm să nu dureze totuși prea mult toată nebunia asta… Este un repaos forțat, dar foarte benefic pentru organism: ne odihnim fizic (că psihic nu stă nimeni grozav…) și lăsăm corpul să își refacă rezervele. Ne centrăm pe alt tip de mișcare, adaptat la interior: mai multe exerciții de stretching și flexibilitate, exerciții de forță, home trainer și bicicletă indoor, pentru cine are. Dar și dans, yoga &pilates, meditație.

 

E un moment bun pentru mine pauza asta – încerc să găsesc și aspecte pozitive în carantina asta impusă și autoimpusă, iar faptul că am găsit un produs care mă ajută să îmi fac bine piciorul este minunat. Îmi place că sunt ingrediente naturale și simt cumva o vitalitate crescută – o fi placebo, habar nu am; dar am evitat în general vitamine și suplimente, iar faptul că organismal meu beneficiază acum de acest aport se simte.

 

Iată câteva aspecte legate de ce fac anume aceste vitamine:

 

Colagenul – proteina cea mai importantă din punct de vedere cantitativ din organismul nostru; colagenul este parte în mod natural din oase, cartilaje și ligamente.

Cartilajul acoperă suprafețele articulare și acționează ca un amortizor, fiind supus constant proceselor de degradare, în principal în condiții de stres mecanic sau activitate fizică intensă. Cartilajul se degradează mai repede decât se poate regenera. Tocmai de aceea, aportul suplimentar de colagen este vital pentru sănătatea suprafețelor articulare.

 

Vitamina C  – contribuie la formarea normală a colagenului, pentru funcționarea normală a ligamentelor și a sistemului osos; protejează celulele de stresul oxidativ.

 

Cuprul – contribuie la menținerea sănătății țesuturilor conjunctive. Seleniul și Cuprul – contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

 

Vitamina D contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și a funcției normale a sistemului muscular.

 

Sulfat de condroitină – îndeplinește un rol important în funcționarea și sănătatea articulațiilor.

 

În final, nu pot decât să vă urez o carantină indurabilă și plină de inspirație: avem timp să ne gândim la viața noastră, la cum arată ea înainte de acest moment T0 și poate cum am vrea să arate după.

 

Spor la sport, așa cum se poate.

Previous Post

CORONAVIRUS. De ce e important să ne antrenăm singuri în perioada asta

Next Post

Jos kilograme/Sus miscare: hai cu noi intr-un program de sport de 2 saptamani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top