Echipa Adrenallina s-a înscris la semimaratonul Gerar!

Pe 29 ianuarie are loc prima competiție de alergare a anului, semimaratonul Gerar (eveniment organizat de Clubul Sportiv Ro Club Maraton, Universitatea Politehnica București și Asociația Bucharest Running Club), iar Adrenallina și-a desemnat echipa care o să concureze în Campusul Universității Politehnica din București, la proba de 21 de kilometri. Albeș Marius (29 de ani), Alina Băisan (28 de ani) și Roxana Lupu (30 de ani) au început antrenamentele de alergare pentru cursa de semimaraton.

Regulamentul competiției prevede parcurgerea acestei distanțe în formula unei echipe de 3 persoane, care să alerge simultan, aproximativ în același ritm, fără a se îndepărta unii de alții – distanțarea de până la 5 metri de ceilalți atrage după sine descalificarea echipei.

Marius Albeș este instructor de spinning (pedalare de anduranță pe bicicletă staționară, în ritmul muzicii) și Personal Trainer (la clubul Exclusive Fitness). Este unul dintre cei 10 instructori din România acreditați de Mad Dogg Athletics Spinning  – o companie americană, primii care au înregistrat termenul “spinning”, și cei mai mari producători de echipamente și programe sportive în acest domeniu. Marius e sportiv de când se știe: a fost Campion Național la Canotaj în 2001, a primit Medalia de bronz la Campionatul Național de Fond Canotaj, în 2002. A  mai jucat baschet, la echipa de juniori de la Clubul Steaua și a mai făcut echitație, la același Club. Anul acesta are în plan să participe la cele mai importante competiții de alergare din România, inclusiv la cele de alergare montană.

Alina Băisan este jurnalist la revista Elle și a descoperit că îi place să alerge încă din liceu. Își începe ziua la ora 7, cu o alergare în parc iar aceasta este prima competiție de semimaraton pentru care se pregătește. Dar ne spune ea mai multe:

“Cînd fetele îşi luau scutire la ora de sport, eu abia aşteptam să dau o tură de arenă, încurajată de profesorul meu, domnul Stanciu. Iar cînd învăţam pentru Bac, singurul mod în care îmi aeriseam creierul era antrenându-mă pe stadion, pentru proba de rezistenţă. Primul maraton la care am participat, neoficial, a fost Maratonul DHL, la care am alergat pe o ploaie torenţială, cu trăsnete şi fulgere, 15 kilometri, fără nici un fel de antrenament. Mi s-a părut o performanţă, dar pe atunci eram tînără şi în formă. Acum nu mă mai bazez pe providenţă. Mă antrenez dimineaţa în IOR, unde întâlnesc în fiecare zi oameni cu aceeaşi încrâncenare în priviri. Cînd alerg, chiar dacă am pe cineva alături, sînt întotdeauna eu cu mine, împingându-mi limitele.”

Roxana Lupu este jurnalist și ciclist amator, face parte din echipa Bikersteam, iar acesta ar putea fi al doilea semimaraton pe care îl parcurge, după Maratonul Internațional București, ediția 2010.

Vă las cu un video despre trei oameni care se antrenează pentru o astfel de cursă, fiecare cu motivația lui. Baftă tuturor la antrenamente!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QobwLxrWxaE&feature=related]

Previous Post

Cei mai tari alergători din lume, un trib din munții Sierra Madre

Next Post

Concurs de schi și snowboard pentru copii și adulți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top