S-a dat startul la înscrierile pentru concursul Prima Evadare!

 Mai este puțin până la unul dintre cele mai populare concursuri de mountain bike cross country din România, Prima evadare. Pe 13 mai, în cea de a doua duminică a lunii, sunt așteptați la start cicliști amatori și profesioniști, pentru a parcurge un traseu de aproximativ 55 de kilometri, între București și Snagov, prin păduri și drumuri de țară.

 Este vorba despre un traseu fără diferențe de nivel, cu toate acestea organizatorii recomandă 2, 3 ieșiri mai lungi, pe drumuri forestiere și poteci, înainte de a intra în competiție. Traseul este marcat pe toată distanța, are 3 zone de alimentare, 10 puncte de control, o zona de start și alta de finish, este asistat de Poliție și Salvare și de patrule ale voluntarilor și organizatorilor.

„Noutățile de anul acesta sunt aparițiile a 3 noi categorii: pentru concurenții cu vârste de peste 50 de ani, categoria Elite, pentru sportivii legitimați și avansați, dar și Elite Open. La categoria Elite se premiază primele 7 poziții, la fel și în cazul categoriei feminin open. Așteptăm în jur de 2.000 de participanți, dacă se anunță mai mulți, suplimentăm locurile fără probleme”, ne-a spus Doina Țiței, sportivă a  Nomad Merida , și parte din comitetul de organizare a concursului, alături de Daniel Sărdan.   Rămân categoriile Tandem și Familie, ca și anul trecut.

 Ieri, 1 aprilie, au fost deschise oficial înscrierile pe site-ul de concurs. Valoarea taxei variază între 45 și 60 de lei, în funcție de perioada în care se face plata. Detalii suplimentare se regăsesc pe site-ul competiției, la http://primaevadare.ro/despre/. Anul trecut a plouat torențial în noaptea de dinainte, la fel a doua zi, pe toată durata concursului. A fost o luptă demnă de arenele romane, cu nămolul și cu bălțile. Au fost câteva abandonuri, multe biciclete împotmolite, dar un număr impresionant de curajoși: 1.300 de concurenți s-au prezentat în ziua aceea mohorâtă, întunecată și ploioasă ca să ia startul. Iar anul acesta înscririle se succed cu repeziciune, spun organizatorii, deși nu a trecut decât o zi de la deschiderea lor.

 Mai jos, un video relevant cu ce s-a întâmplat anul trecut 😉 Adrenallina vă urează baftă și ne vedem, bineînțeles, la start! ;)) 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=CY2B-0sM994]

Previous Post

Smart Atletic aduce premiere: triatlon pentru companii, maraton de mountain bike în pădurea Cernica, maraton de înot de 5 kilometri!

Next Post

Jurnal de înot. De la “nu știu să înot” la crawl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top