Sfaturi pentru ținuta business pe bicicletă

Recent a apărut în România un nou participant la trafic: cel care își lasă mașina personală acasă și, fără să renunțe la ținuta profesională impecabilă, își ia bicicleta și pornește spre birou.

Vlad Maris, tinuta toamna primavara pe bicicleta pliabila Sport Guru3

Vlad Mariș, unul dintre cei mai cunoscuți consultanți în domeniul vestimentar din România, are câteva sfaturi pentru cei care se pregătesc să uite de orele nesfârșite petrecute în trafic și să călătorească relaxat și cu eleganță spre birou:

  • Primăvara și toamna ținutele recomandate sunt de culori închise și nu foarte groase. Mersul pe bicicletă este un efort fizic constant și trebuie să evităm supraîncălzirea. Sfatul este să aveți un impermeabil de rezervă în servietă, pentru orice eventualitate.

Vara recomand ținute deschise la culoare, din materiale specifice verii: lână subțire, bumbac, in. Devine obligatorie purtarea unei pălării pentru protecția de soare a capului și gâtului – asta dacă vă deplasați exclusiv pe trotuar. Dacă sunteți participant la trafic, veți purta automat cască de bicicletă”, precizează Vlad Mariș, fondator al Mariș – Made to Measure, vestimentație la comandă, pentru bărbați.

  • Dacă aveți o întâlnire de business importantă, poate ar fi mai bine să lăsați bicicleta acasă. Luați mai bine un taxi sau mașina proprie. Trebuie să arătați impecabil.
  • La capitolul accesorii – o servietă sau un rucsac ce pot fi ținute pe după umăr. Indiferent de anotimp e bine să purtați ochelari de soare, atât pentru protecția împotriva razelor solare, dar mai ales pentru a vă proteja de vânt. Ar fi bine să renunțați la cravată în timpul mersului, o puteți păstra în servietă până la sosirea la birou.

Dacă purtați sacou, acesta va fi întotdeauna descheiat, chiar dacă este sacou la două rânduri de nasturi. Și veți avea nevoie de pantofi cu talpa cauciucată. În cazul pantofilor cu talpa de piele, există riscul să alunecați pe asfalt sau la contactul cu pedalele”, adaugă Vlad Mariș.

Cererea de piață pentru bicicletele de oraș a crescut semnificativ în ultima vreme, spun reprezentanții magazinelor de profil.

Acest lucru se întâmplă și pentru că oamenii au început să facă mai multă mișcare și să se gândească mai mult la mediul înconjurător. O bicicletă de oraș este în primul rând foarte confortabilă.

Unele au portbagaj în spate sau coșuleț în față pentru a depozita geanta sau servieta pentru serviciu, dar este foarte util și pentru alte accesorii. Dacă vorbim de preferințe, domnii aleg de obicei  cadre clasice drepte și înalte iar doamnele sunt adeptele cadrului ondulat și jos– tip gât de gâscă – care le permite o urcare și o coborâre fără bătăi de cap.“, spune Răzvan Popescu – Coordonator departament ciclism la SportGuru.ro – magazin specializat de articole sportive.

Reprezentantul SportGuru.ro spune că există cereri foarte multe și pe biciclete de oraș pliabile. Acestea sunt foarte utile, pentru că  după pliere își reduc volumul ocupat, putând fi transportate chiar și în genți de umăr special adaptate, fiind o variantă ideală pentru deplasările la birou.

# # #

Foto: Mihai Ungureanu

Concept foto: PINK STRIPE Group

Bicicletă pliabilă Tern Verge X10

Previous Post

Adrenallina te trimite la Maratonul Olteniei!

Next Post

Roxana Vatrici: Obiectivul meu în 2015 e să călătoresc mai mult pe bicicletă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top